(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
LITÉ PERNÍKOVÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
350 g hladké mouky, 1 prášek do perníku, 100 g moučkového cukru,
70 g másla, 2 lžíce medu, 1 vejce, vejce na potření
1 vanil. pudink, 400 ml mléka na pudink, 3 lž. cukru - uvaříme pudink
náplň: 100 g mletých vlašských ořechů, 100g moučkového cukru, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce marmelády, 1 sáček rozemletých perníčků (př. rumové perníčky)
Vše rozmícháme s trochou vody a rumu na hustou kaši.
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme je na 2 díly a oba rozválíme. Na tukem vymazaný pekáček (menší plech) položíme jednu placku, potřeme náplní a zakryjeme druhou plackou. Potřeme vajíčkem a pečeme asi 35 min. Po upečení na vlahý koláč nalijeme uvařený vanilkový pudink
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé