Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Krůtí maso v mrkvi s kukuřicí

0.0
Krůtí maso v mrkvi s kukuřicí

Potřebné ingredience

300 g krůtího masa z prsního svalu, 20 g olivového oleje, 1 menší cibule, 1 lžíce Solčanky, 1/2 kg mrkve, 300 g sterilované kukuřice cukrové, 2 lžíce čerstvé šťávy z pomeranče, 1 lžička sekané petrželové natě

Postup přípravy

Krůtí maso nakrájíme na kostičky, krátce osmahneme na horkém oleji a vyjmeme. Pak na oleji osmahneme do sklovita drobně nakrájenou cibuli, přidáme osmahnuté maso, vše podlijeme částí nálevu z kukuřice, ochutíme Solčankou a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme hrubě nastrouhanou mrkev a ještě krátce podusíme. Když je vše měkké, přidáme okapanou sterilovanou kukuřici, zakápneme šťávou z pomeranče, prohřejeme a podáváme jemně sypané sekanou petrželkou.
Podáváme s rýží, popř. bramborem či kuskusem.

Místo krůtího můžeme samozřejmě připravit i s kuřecím masem, místo kukuřice můžeme dát na začátku dušení květák.

Moji kluci tohle mají rádi, mrkev vařením získá lehce nasládlou chuť. A je to i celkem dietní, možné dát např. na rekonvalescenci po střevní viroze.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie