(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Krůtí maso v mrkvi s kukuřicí
Potřebné ingredience
300 g krůtího masa z prsního svalu, 20 g olivového oleje, 1 menší cibule, 1 lžíce Solčanky, 1/2 kg mrkve, 300 g sterilované kukuřice cukrové, 2 lžíce čerstvé šťávy z pomeranče, 1 lžička sekané petrželové natě
Postup přípravy
Krůtí maso nakrájíme na kostičky, krátce osmahneme na horkém oleji a vyjmeme. Pak na oleji osmahneme do sklovita drobně nakrájenou cibuli, přidáme osmahnuté maso, vše podlijeme částí nálevu z kukuřice, ochutíme Solčankou a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme hrubě nastrouhanou mrkev a ještě krátce podusíme. Když je vše měkké, přidáme okapanou sterilovanou kukuřici, zakápneme šťávou z pomeranče, prohřejeme a podáváme jemně sypané sekanou petrželkou.
Podáváme s rýží, popř. bramborem či kuskusem.
Místo krůtího můžeme samozřejmě připravit i s kuřecím masem, místo kukuřice můžeme dát na začátku dušení květák.
Moji kluci tohle mají rádi, mrkev vařením získá lehce nasládlou chuť. A je to i celkem dietní, možné dát např. na rekonvalescenci po střevní viroze.
Podáváme s rýží, popř. bramborem či kuskusem.
Místo krůtího můžeme samozřejmě připravit i s kuřecím masem, místo kukuřice můžeme dát na začátku dušení květák.
Moji kluci tohle mají rádi, mrkev vařením získá lehce nasládlou chuť. A je to i celkem dietní, možné dát např. na rekonvalescenci po střevní viroze.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé