Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Mrkvové uši

0.0
Mrkvové uši

Potřebné ingredience

mouka pšeničná hladká - 300 g,
Hera - 250 g,
mrkev, karotka - strouhaná - 120 g,
bílek - 1 na potření,
marmeláda-jakákoliv, může být i sladší
piškoty - 150 g (nebo místo nich vlašské ořechy jako v jiném mém receptu na Křehké kakaové dortíčky - možná to bude lepší, letos jsem je dělala prvně a tím, že skladuji cukroví v bytě, byla náplň tvrdá, pokud máte balkón či sklep, mělo by to změknout )

Postup přípravy

Prosátou mouku, na malé kousky nakrájený tuk a najemno nastrouhanou mrkev zpracujeme na hladké těsto. Necháme asi 30 minut odležet v chladničce. Těsto rozválíme na plát 3 mm silný a vykrájíme kolečka o průměru 5 cm (můžete i menší).
Potřeme rozšlehaným bílkem.
Marmeládu smícháme s mletými piškoty (rodině to tak chutná, já osobně bych klidně nahradila piškoty ořechy) a kolečka naplníme ve středu trochou náplně. Přeložíme a z jedné strany trochu přimáčkneme k sobě (lze udělat i jakoby plněné rohlíčky).
Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 15 minut (tu první várku určitě a ty další hlídám, ale zhruba to tak časově odpovídá). Můžete i na vyšší, letos jsem je dělala prvně.
Upečené obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Těsto není vůbec sladké, lze z toho udělat i dia cukroví za použití dia marmelády.
Pozn.: Peču v horkovzdušné troubě.

Tento recept jsem našla v jednom časopise a letos jsem ho dělala poprvé, už teď má úspěch, protože cukroví není moc sladké.

Dobrou chuť přeje Boruv.ka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie