(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
NEJLEPŠÍ linecké co znám, VYZKOUŠEJTE !
Potřebné ingredience
420g hladké mouky, 280g tuku ( může být 1/2 másla, 1/ Hery ), 140g cukr moučky, 2 žloutky, 60g nastrouhaných mandlí ( já dávám 30g nastrouhaných vlašských ořechů a 30g mandlí ), 1 vanilinový cukr, citrónová kůra z 1 citrónu, trochu skořice
Postup přípravy
Do mouky na vále rozsekáme trochu povolený tuk, uděláme důlek, přidáme cukr, žloutky ( zapracujeme nožem do mouky, aby se nám nelepil na ruce ), mandle s ořechy, trochu skořice ( jen trochu na vůni ! ) a citrónovou kúru. Rychle zpracujeme rukama a dáme do chladničky odležet cca na 1 hodinu. Já si nechávám těsto do druhého dne.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C ( moje jakási univerzální teplota na cukroví ) cca 7 - 10 minutek, raději hlídjete.
Po upečení slepujeme nejlépe lineckou nebo rybízovou marmeládou a zdobíme podle fantazie čokoládou, barevným zdobením nebo jednoduše obalujeme v cukr moučce smíchané s vanilinovým cukrem.
Krásné vánoce a dobrou chuť !
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C ( moje jakási univerzální teplota na cukroví ) cca 7 - 10 minutek, raději hlídjete.
Po upečení slepujeme nejlépe lineckou nebo rybízovou marmeládou a zdobíme podle fantazie čokoládou, barevným zdobením nebo jednoduše obalujeme v cukr moučce smíchané s vanilinovým cukrem.
Krásné vánoce a dobrou chuť !
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé