Zapečené farfale se špenátem
Potřebné ingredience
500 g těstovin; mražený špenát se smetanou, 3 stroužky česneku, 5 ks tavených sýrů (malé trojúhelníčky), strouhaný sýr,4 vajíčka
Postup přípravy
Uvaříme si těstoviny, na špenát jsou nevhodnější podle Italů tzv. farfale (mašličky). V hrnci si zatím připravíme špenát - nejlepší je sekaný špenát se smetanou. Rozehřejeme ho podle návodu v hrnci, přidáme tavený sýr a lisovaný česnek a lehce povaříme. Směs nalijeme na těstoviny, promícháme, posypeme tvrdým sýrem a dáma cca na 25 minut zapéct do trouby. Když troubu vypneme, klepneme na upečené těstoviny vajíčko a necháme dojít v troubě, podle toho jak ho máme rádi tekuté. Je to rychlé, zdravé. Na talíři ještě můžeme posypat strouhaným parmezánem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé