(recept
si oblíbilo 50 návštěvníků)
Babicovy dobroty – Rybí polévka - TV Nova - výbornááááááááááá
Potřebné ingredience
Kapr, jikry, mlíčí
Mrkev, celer, petržel
Olej
Máslo
Mouka hladká
Sůl
Muškátový květ
Zelená petrželka
Citron
Smetana
Postup přípravy
Naučte se tu pravou rybí polévku, bez ní by vánoční menu nebylo kompletní.
Do studené vody dáme kapří hlavy ( bez žáber a očí) , osolíme a hodinu necháme povařit. Vývar dáme na stranu. Do hrnce dáme dvě naběračky vývaru a přidáme jikry a mlíčí. Vaříme asi čtyři minuty. Potom vše vyjmeme a nakrájíme. Zeleninu nastrouháme nahrubo a opečeme ji na másle. Dále si připravíme jíšku. Rozpustíme asi 70 gramů másla, přidáme přiměřeně hladké mouky a vymícháme jíšku. Přes cedník a utěrku nalijeme do jíšky vývar z rybích hlav.
Počkáme, než ryba vychladne, a mezitím připravíme na pánvi křupavé krutony. Uvařenou rybu zbavíme kostí a necháme prozatím stranou. Hotovou, osmaženou zeleninu nasypeme do polévky a necháme povařit. Jikry a mlíčí scedíme, trochu rozmačkáme a přisypeme i s obraným masem do polévky. Přidáme muškátový květ, zelenou petrželku a nakonec přilijeme smetanu na zjemnění. Podáváme s opečenými krutony.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
já jsem letos poprvé v životě vařila rybí polévku a podle tohoto receptu byla opravdu výborná!!!
dokonce jsem jí prvně v životě i jedla :-)
jen jsem vařila z kapří kostry, hlavu jsem nepoužila
Do studené vody dáme kapří hlavy ( bez žáber a očí) , osolíme a hodinu necháme povařit. Vývar dáme na stranu. Do hrnce dáme dvě naběračky vývaru a přidáme jikry a mlíčí. Vaříme asi čtyři minuty. Potom vše vyjmeme a nakrájíme. Zeleninu nastrouháme nahrubo a opečeme ji na másle. Dále si připravíme jíšku. Rozpustíme asi 70 gramů másla, přidáme přiměřeně hladké mouky a vymícháme jíšku. Přes cedník a utěrku nalijeme do jíšky vývar z rybích hlav.
Počkáme, než ryba vychladne, a mezitím připravíme na pánvi křupavé krutony. Uvařenou rybu zbavíme kostí a necháme prozatím stranou. Hotovou, osmaženou zeleninu nasypeme do polévky a necháme povařit. Jikry a mlíčí scedíme, trochu rozmačkáme a přisypeme i s obraným masem do polévky. Přidáme muškátový květ, zelenou petrželku a nakonec přilijeme smetanu na zjemnění. Podáváme s opečenými krutony.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
já jsem letos poprvé v životě vařila rybí polévku a podle tohoto receptu byla opravdu výborná!!!
dokonce jsem jí prvně v životě i jedla :-)
jen jsem vařila z kapří kostry, hlavu jsem nepoužila
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tulipanka
(upraveno)
24. 12. 2016, 14:22
BlackAngel777
(upraveno)
23. 12. 2016, 19:54
Právě jsem polívečku dovařila...voní a chutná naprosto božsky...Vařila jsem rybí poprvé a rozhodně ne naposled ...děkuji za recept
pitoluci
(upraveno)
21. 12. 2013, 8:08
já jí dělám už 4 rok od tédoby co byla zvěřejněná!!! skvělá chuť připomíná mi to svíčkovou
ŠÁRUŠ
(upraveno)
23. 12. 2010, 18:00
velice dobrá akorát jsem ji dovařila moje první rybí polívka
MYSCHKA
(upraveno)
18. 12. 2010, 19:00
děkuji za recept
DENY37
(upraveno)
24. 12. 2009, 11:07
před chvílí jsem ji dodělala.je výtečnáááá!
onasi
(upraveno)
24. 1. 2009, 21:03
taky jsem ji letos dělala!
jituskadablik
(upraveno)
27. 12. 2008, 22:27
jojo takovou polévku děláme už léta a musím potvrdit že je moc dobrá
lumka
(upraveno)
27. 12. 2008, 22:23
taky vařím každý rok tuto polévku bez hlavy,je výborná