Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept

Roláda z vepřové kýty s ranými brambory a karotkou

0.0
Roláda z vepřové kýty s ranými brambory a karotkou

Potřebné ingredience

roláda
800 g vepřové kýty
200 g čerstvého špenátu
50 g česneku
40 g másla
1 svazek jarní cibulky
1 svazek petrželky kudrnky
olej
tymián
pepř
sůl
provázek, pečící papír

Postup přípravy

1. Nejprve připravíme náplň do masové rolády. Česnek rozdrtíme a orestujeme na másle, přidáme špenát a opět zprudka orestujeme, doplníme nakrájenou jarní cibulku, osolíme a opepříme.
2. Maso rozkrojíme na plát a rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a poklademe hotovým špenátem. Zarolujeme a svážeme motouzem. Osolíme, opepříme a prudce na oleji ze všech stran opečeme.
Osušíme utěrkou a obalíme v sekané kudrnce.
3. Váleček rolády zabalíme do pečícího papíru, dobře utěsníme a pečeme v pekáči nebo na mřížce na 160°C asi 1 hodinu.
brambůrky
600 g raných mini brambor
50 g másla
sůl
Brambory uvaříme ve slupce a podáváme polité přepuštěným, osoleným máslem.
karotka
200 g svazkové karotky
100 g cukru krupice
50 g másla
sůl
Mrkev očistíme a asi 3 minuty ji povaříme, necháme okapat, vložíme na pánvičku s přepuštěným máslem, přidáme cukr a restujeme asi 2 minuty, mírně osolíme.
VYNIKAJÍCÍ, i když si jako já jakkoli zjednudušíte!!!!!!!! My měli první den s kaší a bez mrkvičky, do špenátu jsme nepřidali tymián, ale připravili ho klasickým způsobem. Roláda je díky pečení v papíru připravená zdravým způsobem, a před uložením do papíru jsem lehce opekla na máslové ramě coullinese. Zdá se být složité, ale není, podusit špenát je chvilka, zabalit roládu také, a pak už vás k pečení nepotřebuje :-))).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie