(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Vepřové závitky na tymiánu, houbách a pivu s pohankovým rizotem
Potřebné ingredience
vepřové řízky (krkovička), anglická slanina (libová), vajíčko, okurky (ve sladkokyselém nálevu), jarní cibulka, cibule, žampiony, hrubozrná hořčice, světlé pivo, cibule, olej, pohanka, hrášek, česnek, sůl, pepř, tymián, hladká mouka
Postup přípravy
1. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Poklademe plátky anglické, čtvrtinkami vajíčka uvařeného natvrdo, kouskem kyselé okurky a kouskem cibulky. Zavineme.
2. Zprudka opečeme.
3. Do pekáčku dáme vrstvu cibule, vrstvu čtvrtinek žampionů (nebo jiných hub dle chuti). Na to narovnáme osmahuté závitky, posypeme tymiánem a zalijeme pivem.
4. Dáme péct na cca 200 stupňů na hodinku.
5. Po upečení závitky vyjmeme a vzniklou šťávu zahustíme jíškou.
6. Pohanku uvaříme dle návodu. Na pánvi osmahneme jarní cibulku, přidáme pohanku a mražený hrášek. Prohřejeme a dochutíme solí a pepřem, případně čerstvými bylinkami.
2. Zprudka opečeme.
3. Do pekáčku dáme vrstvu cibule, vrstvu čtvrtinek žampionů (nebo jiných hub dle chuti). Na to narovnáme osmahuté závitky, posypeme tymiánem a zalijeme pivem.
4. Dáme péct na cca 200 stupňů na hodinku.
5. Po upečení závitky vyjmeme a vzniklou šťávu zahustíme jíškou.
6. Pohanku uvaříme dle návodu. Na pánvi osmahneme jarní cibulku, přidáme pohanku a mražený hrášek. Prohřejeme a dochutíme solí a pepřem, případně čerstvými bylinkami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé