(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Rychlá a moc dobrá buchta z podmáslí se švestkami a mandlemi
Potřebné ingredience
6 dcl podmáslí, 35 dkg hladké mouky, 2 vajíčka, vanilkový cukr, skořice, 25 dkg třtinového cukru, 1,5 dcl oleje, prášek do pečiva
švestky, mandle
(mouka i cukr je pouze orientační množství - cukr přizpůsobte vašim švestkám, pokud jsou kyselé, možno přidat a naopak; mouku upravte podle velikosti vajec a konzistence podmáslí)
Postup přípravy
1. Všechny ingredience smícháme.
2. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe švestkama (půlené, vypeckované, hore řezem) a posypeme sekanýma mandlema.
3. Pečeme na 180-200 cca 45 minut (vyzkoušíme špejlí).
2. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe švestkama (půlené, vypeckované, hore řezem) a posypeme sekanýma mandlema.
3. Pečeme na 180-200 cca 45 minut (vyzkoušíme špejlí).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
nelinka.micinka
(upraveno)
20. 7. 2010, 13:17
Milá Míšo.Koláč je v troubě,tak se zvědavá,jaký bude Zatím vypadá k sežrání Květa a