(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
RAFAELLO
Potřebné ingredience
200 g bílé čokoládové polevy (použila jsem "penízky" CARLA-1 balíček,šlo by to určitě i z bílé čokolády),
3 vrchovaté polévkové lžíce polotučného nebo plnotučného sušeného mléka (PROMIL),
2 vrchovaté polévkové lžíce cukru moučka,
1 rovná polévková lžíce másla,
2-3 vrchovaté polévkové lžíce strouhaného kokosu-nejlépe čerstvého,
80 ks loupaných mandlí (stačí i půlky),
trocha horké vody,
strouhaný kokos na obalování (cca 1/2 menšího balíčku)
Postup přípravy
Ve vodní lázni rozpustíme polevu,přidáme máslo,za stálého míchání metlou přisypeme cukr a trochu horké vody a vymícháme hladkou hmotu - cukr se musí rozpustit.POZOR,hmota má být horká,ale NESMÍ se VAŘIT ! Potom přisypeme sušené mléko a dobře metlou promícháme do hladka (podle potřeby přidáme ještě trochu horké vody).Nakonec vmícháme kokos a hmotu necháme vychladnout.Potom nabíráme malou lžičkou kousky,do každé hromádky vtlačíme mandli,vytvarujeme kuličku a obalíme ji v kokosu.Množství je na cca 80 kousků,hotové kuličky uchovávám v dobře uzavíratelné plastové nebo plechové dóze na potraviny v chladnu.Správně se mají podávat v papírových košíčcích.Vyzkoušela jsem už hodně receptů na toto cukroví,tenhle je moje kombinace a úprava několika těch zdařilejších pokusů,rodinou byl vyhodnocený jako jednoznačně nejchutnější.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé