(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Řezy Raffaello
Potřebné ingredience
Těsto: 500 ml polohrubé mouky; 125 ml oleje; 250 ml mléka; 1 balíček prášku do pečiva; 2 vejce; 190 ml cukru moučka
Posyp: 190 ml strouhaného kokosu; 125 ml cukru moučka
Na polití: 250 ml smetana ke šlehání 33%
Postup přípravy
Ze všech surovin na těsto, kromě kypřícího prášku, vyšleháme v míse hladkou hmotu. Nakonec jen lehce vmícháme prášek do pečiva. Těsto nalijeme do předem připraveného hlubokého plechu, který jsme si buď vymazali tukem a vysypali moukou, nebo vystříkali jedlým sprejem. Cukr s kokosem na posyp promícháme a rozdělíme na těsto.
Dáme péci do trouby předehřáté na 170°C na necelých 20 minut. Kokos by neměl zrůžovět, ale občas to nevychytám ;-).
Když upečený plech vytáhneme z trouby, buchtu polijeme rovnoměrně šlehačkou a necháme zchladnout.
Řezy jsou vynikající a zmizí hned.
Dáme péci do trouby předehřáté na 170°C na necelých 20 minut. Kokos by neměl zrůžovět, ale občas to nevychytám ;-).
Když upečený plech vytáhneme z trouby, buchtu polijeme rovnoměrně šlehačkou a necháme zchladnout.
Řezy jsou vynikající a zmizí hned.
Nalité těsto na plech
posypané těsto
v této fázi plechem jemně zaklepu a posyp se rovnoměrně rozloží
upečená buchta
zbývá pouze polít
a můžeme jíst
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
22. 1. 2016, 10:46
právě ho dělám
pammy
(upraveno)
3. 10. 2009, 18:57
Výborné, cely bytik nam rozvoniaval, kolac bol krasne vlacny, chutny a proste... MNAM
Stepula
(upraveno)
13. 2. 2009, 15:52
Právě jsem si dala první sousto,,,,a jsou výbornéééé.
Konvalinka72
(upraveno)
14. 2. 2009, 11:20
@Stepula
To jsme moc rádi, u nás mizí rychlostí blesku