Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Kávovo-oříškové roládky

0.0
Kávovo-oříškové roládky

Potřebné ingredience

Těsto: 4 bílky, 85g cukr krupice, 40g hladké mouky, 30g kokosu
Náplnˇ: 150g másla, 150g cukr moučka, 2 žloutky, 80g strouhaných lískových oříšků, 1 lžička instantní kávy, 1 lžíce rumu
čokoládová poleva

Postup přípravy

1. Z bílků a cukru vyšlehat tuhý sníh.Do něho zlehka přimíchat mouku s kokosem a vše vymíchat dohladka.Těsto rozetřít na plech vyložený pečícím papírem.Péct při vyšší teplotě asi 10 minut.

2.Po upečení povrch lehce posypat hladkou moukou a vyklopit na čistou utěrku.Papír opatrně sundat.

3.Připravit si náplnˇ. Změklé máslo utřít s moučk.cukrem,žloutky a lžičkou instantní kávy do hladkého krému.Vmíchat strouhané oříšky a lžíci rumu.Náplnˇ rovnoměrně rozetřít na upečený korpus,který rozkrojíme podélně na dvě části.Z delší strany stočit dvě tenké roládky (mně nešly moc tenké),které dáme do chladničky ztuhnout.

4.Rozpustit čokoládovou polevu (já dělám čokoládu na vaření rozpuštěnou s kouskem 100%tuku).Rolády nakrájet na zhruba 6 cm dlouhé kousky,jejichž konce se namočí do polevy.
Je to recept na 12 kousků

Zkoušela jsem poprvé,docela dobře se dělají a jsou i dobré,chutnají jako kupované štafetky .
Dobrou chut´ :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Heduse 7. 12. 2009, 18:14
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)Dekuji Janicko za supr vynikajici receptik !!! roladky jsou lahudka (L) (L) (L) (L) (L) udelala jsem jeste jednu davku a napekla protoze to nema chybu ,tyhle stafetky ja miluju a v krame uz se moc nesezenou ,,,,,,,chutnaji vyborne,,,vypadaji krasne a neni s nimi ani prace ,mohu je vsem doporucit ,,moooooooc dobre!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (stromecek),,preji Krasne Vanoce Milus!!!!
vondriska 11. 12. 2009, 12:37
@Heduse Milus,tak to jsem moc ráda,že se Vám roládky povedly a hlavně,že chutnaly (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (hello) a také přeji krásné a pohodové Vánoce (banky) (andel) (stromecek) Jana
zdenka131 21. 12. 2008, 15:23
Recept sa mi páči, chcem sa spýtať, upečený korpus treba rozkrojiť na 2 časti po dĺžke pred tým, ako ich natrieme krémom a vzniknú nám 2 rolády? 1 vznikne z polovičky korpusu? Chcem ich robiť a nerada by som urobila niečo nesprávne. Ďakujem (Y)
vondriska 21. 12. 2008, 20:57
@zdenka131 Ano,měly by Vám vzniknout z jednoho plechu dvě roládky.Já jsem si ten korpus rozpůlila před natíráním krémem,ale to balení bylo snad nejhorší - dlouhá roláda mi moc nešla zatočit,pořád se mi zdála velká a hlavně mi z toho vylézal krém.Ale když se pak rozkrájí na ty malé kousky a smočí v čokoládě,tak už vypadají skoro jako ty,co se prodávají v obchodě.Já je také zkoušela poprvé,takže je to takový hokus pokus.Atˇse vám zadaří a nebojte se toho,pracné moc nejsou.Budu ráda,když se časem ozvete,jak se povedly a zda chutnaly.Díky a krásné Vánoce (andel) Jana

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie