(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
ŽABÍ HUBY
Potřebné ingredience
Potřebujeme toho málo-na těsto jen 1 heru, 250 g hladké mouky, 5 lžic bílého vína, a povidla a vlašské ořechy na náplň.
Postup přípravy
Z mouky, hery a vína uhňácáme těsto, necháme v sáčku pořádně vychladit (aspoň přes noc). Rozválíme buď mezi fóliemi nebo kdo je zvyklý na vále posypaném moukou...vykrájíme malá kolečka, dovnitř pokládáme kousíček povidel a kousek vlašského ořechu (stačí čtvrtka jádra), přehneme a přitlačíme jen v krajích, uprostřed necháme volně, aby se při pečení mohly ŽABÍ HUBY rozšklebit... :-) Šup do trouby na 180°C, upéct dorůžova, má se to horké obalit v moučkovém+vanilkovém cukru, ale já to skladuju neobalené a až při podávání popráším cukrem. Je to ideální cukroví pro toho, kdo nemá moc rád přeslazené cukroví...dobrou chuť!
vykrájet, naplnit...
...a šup to trouby...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
karion
(upraveno)
11. 12. 2012, 8:37
Dělám je už dlouho ,ale dávám do nich jen marmeládu ,tak to letos zkusím podle vás .Jen ještě vyzkoušejte ,já potírám zvrchu vajíčkem a obalím v mletých oříškách
peggybundova
(upraveno)
11. 12. 2012, 8:45
@karion
Reni, moc děkuji za radu, určitě někdy vyzkouším letos ale ne, protože jsem na dietce a kdybych upekla tohle, tak se neovládnu takže peču skoro vše s čokoládou, tu nemám ráda Krásné svátky!
zdenča111
(upraveno)
10. 12. 2012, 23:17
Dobrý večer, tak mám upečené vaše žabí huby a musím napsat, že jsou božíííí, musela jsem přidělat ještě jednu dávku. Plnila jsem lískovým oříškem a spojené s povidly a těstíčkem jsou bezkonkurenční . Paní Marcelko, jediné co mě napadá je, že jste je pekla příliš pomalu, proto se vám možná kolečka rozplizla. Mám zkušenost s vínovým těstem, že by se mělo péct na vyšší teplotu (prudčeji).
peggybundova
(upraveno)
11. 12. 2012, 8:43
@zdenča111
Tak to jsem ráda že se Vám povedly a že chutnají! Krásné svátky!
páček
(upraveno)
19. 11. 2012, 19:32
Ahojky, dnes jsem vyzkoušela Váš recept a jsem zklamaná. Chuťově je to celkem dobré, povidla nevytekla(což jsem měla největší strach), ale skoro všechna kolečka se rozplizla a to jsem konce mačkala poctivě, Marcela
peggybundova
(upraveno)
20. 11. 2012, 11:32
@páček
Jaj, tak to mě mrzí, netuším, kde jste udělala chybu...mně se nerozplizla nikdy
lidare
(upraveno)
18. 11. 2012, 13:31
peggybundova
(upraveno)
20. 11. 2012, 11:32
@lidare
Veverka 3
(upraveno)
12. 12. 2011, 13:28
moc dobré jsou s ořechovou náplní a dá se i s mákem
peggybundova
(upraveno)
13. 12. 2011, 8:13
@Veverka 3
Určitě ano
blazanka
(upraveno)
6. 12. 2011, 22:41
Dobrý večer! Ráda bych vyzkoušela váš recept -miluji povidla-jen se chci zeptat jak dopředu před vánocemi je pečete? Děkuji přeji hezký večer Kěta
peggybundova
(upraveno)
7. 12. 2011, 9:18
@blazanka
Tak já peču 2 dny před štědrým dnem obvykle dřív nestíhám, ale myslím, že zrovna těmto vůbec neuškodí delší uležení-naopak. Jíme je kolikrát ještě po Novém roce a pořád jso výborné...tak ať se Vám povedou a chutnají!
blazanka
(upraveno)
10. 12. 2011, 22:29
@peggybundova
Dobrý večer! Mám upečeno-těsto jsem zadělala v pekárně -šlo to krásně-a vyzkoušela jsem dát místo ořechů mandle-a je to lahůdka děkuji moc za super recept Přeji krásné vánoční svátky Květa
peggybundova
(upraveno)
12. 12. 2011, 11:26
@blazanka
Tak super i Vám krásné svátky!
kakamilla
(upraveno)
2. 2. 2009, 12:23
no a tohle taky určitě vyzkoušim
peggybundova
(upraveno)
12. 12. 2011, 11:27
@kakamilla
Ať se povedou!