(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
BAILEYS
Potřebné ingredience
2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka SALKO, 8 lžic kokosu, 2 krabičky neslazeného mléka TATRA, 2 vanilkové cukry, 250ml-750ml rumu(podle chuti)
Postup přípravy
Salko uvaříme na karamel(vaříme cca 2 hodiny ponořené ve vodě) a necháme vychladnout. Na suché teflonové pánvi opražíme dorůžova kokos a ještě horký ho smícháme s neslazeným Tatra mlékem a necháme jej 24hodin macerovat. Druhý den slijeme přes plátýnko a dobře vyždímeme. Kokos můžeme použít třeba do bábovky. Smícháme karamel ze Salka s kokosovým Tatra mlékem a vanilkovými cukry nejlépe v mixéru a postupně přiléváme rum. Slijeme do lahví a uchováváme v chladnu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé