(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Išelské koláčky
Potřebné ingredience
TĚSTO: 14 dkg tuhého másla; 14 dkg hladké mouky; 7 dkg moučkového cukru; 7 dkg neloupaných strouhaných mandlí; 2 hotové tmavé čokoládové polevy
NÁPLŇ: 10 dkg cukru; 3 žloutky; 1 lžíce rumu; 1 lžíce rybízové (linecké) zavařeniny; 14 dkg mletých vlašských ořechů; vanilinový cukr
Postup přípravy
Všechny přísady na těsto spojíme, pečlivě prohněteme dáme alespoň na 2 hodiny odpočinout do chladničky. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku, vykrajujeme a pečeme v mírně vyhřáté troubě (cca 150°C).
Po vychladnutí slepujeme krémem a slepené poléváme čokoládovou polevou. Navrch ozdobíme půlkou loupané mandličky.
Po vychladnutí slepujeme krémem a slepené poléváme čokoládovou polevou. Navrch ozdobíme půlkou loupané mandličky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mikot
(upraveno)
12. 12. 2011, 20:25
papik
(upraveno)
2. 1. 2012, 14:32
@mikot