Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Išelské koláčky

0.0
Išelské koláčky

Potřebné ingredience

TĚSTO: 14 dkg tuhého másla; 14 dkg hladké mouky; 7 dkg moučkového cukru; 7 dkg neloupaných strouhaných mandlí; 2 hotové tmavé čokoládové polevy
NÁPLŇ: 10 dkg cukru; 3 žloutky; 1 lžíce rumu; 1 lžíce rybízové (linecké) zavařeniny; 14 dkg mletých vlašských ořechů; vanilinový cukr

Postup přípravy

Všechny přísady na těsto spojíme, pečlivě prohněteme dáme alespoň na 2 hodiny odpočinout do chladničky. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku, vykrajujeme a pečeme v mírně vyhřáté troubě (cca 150°C).
Po vychladnutí slepujeme krémem a slepené poléváme čokoládovou polevou. Navrch ozdobíme půlkou loupané mandličky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mikot 12. 12. 2011, 20:25
(Y)
papik 2. 1. 2012, 14:32
@mikot (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie