(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Vánoční bezlepkové perníčky
Potřebné ingredience
600 g bezlepková mouka-Mantler.Promix UNI,já použila Jizerku),240 g práškového cukru,110 g rozpuštěná HERA-máslo,3 vejce,4 polévkové lžíce medu,1 zarovnaná lžička jedlé sody,2 malé lžičky kakaa,1 malá lžička perníkového koření(pokud nemáme,tak:roztlouct 3 hřebíčky,1 pepř,1 nové koření ,badyán,fenykl a skořice).Poleva:1 bílek(nejlépe přecedit přes husté sýtko nebo čistou silonku) ,200 g práškového dobře prosátého cukru,pár kapek citronové šťávy,na špičku nože solamylu.
Postup přípravy
Suroviny na těsto spracujeme na vále a necháme uležet minimálně jeden den v lednici,pak vyválíme na 2-3 mm a pokládáme na pečící papír na plechu.(Nejlépe se s těstem pracuje,když má pokojovou teplotu-doporučuji vydělat z lednice aspoň hodinu předem.)Pečeme při 160 stupních celsia asi 12-15 min.Ihned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vajíčkem,aby se leskly.Pak perníčky z teplého plechu předěláme např.na tác nebo čistý vál vedle sebe,aby vychladly.Jakmile jsou vychladlé,dají se seskládat na sebe,jinak se kroutí.Pak si připravíme polevu:Nejdříve přecedíme bílek přes velmi husté sýto nebo čistou silonku,pak ho vyšleháme do tuha a postupně zašleháváme dobře prosátý mletý cukr se solamylem a zakapeme pár kapkami citronové šťávy.Poleva se nesmí roztékat ani být příliš tuhá.Teď jsem perníčky dopekla ,chuťově jsou výborné,ani jsem těsto nenechala uležet(je to sice lepší kvůli koření),ale jsou opravdu moc dobré.Udělaly jsme s holkama 6 plechů.Zdobit budeme zítra,nafotím a vložím.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Johca
(upraveno)
18. 12. 2011, 11:35
TEĎ JSEM ZADĚLALA, TAK UVIDÍME DĚKUJI ZA RECEPTÍK
kleofášek
(upraveno)
20. 12. 2008, 12:58
nádhera