(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Mandlový suchar
Potřebné ingredience
• 4 bílky
• 150 g cukru moučky
• 100 g mandlí nebo oříšků
• 150 g polohrubé mouky
Postup přípravy
Z bílků ušleháme sníh s moučkovým cukrem. Vmícháme mandle nebo oříšky a polohrubou mouku. Vymažeme srnčí hřbet a vysypeme strouhankou. Upečeme a druhý den krájíme na tenké plátky, které sušíme na 50°C v troubě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
godis
(upraveno)
14. 9. 2011, 14:20
Dobrý den, chci se zeptat musejí se ty plátky ještě sušit, nebo se to dá jíst i tak. Děkuji
kozimura
(upraveno)
14. 9. 2011, 22:33
@godis
Dají se jíst i tak, ale jsou takové "žvýkací" a jakoby bez chuti. Když se vysuší, jsou mnohem chutnější. A nejlépe, když se vysuší a nechají chvíli odležet.
peggybundova
(upraveno)
20. 12. 2008, 14:23
Zdravím Verčo, dělám stejně, ale dávám všeho 100 g, i mouky, a to hladké. Dělám každý rok tři, jeden s lískovými oříšky, jeden s vlašskými a jeden s mandlemi. Je to super cukroví-takové dietnější
kozimura
(upraveno)
14. 9. 2011, 22:34
@peggybundova
Ahojky, až teď jsem si všimla tohoto komentáře Je to výborné cukroví. Konečně se člověk zbaví všech těch bílků a navíc je to nakonec nejoblíbenější cukroví u nás S těmi vlašáky mě to nenapadlo. Dáváme jen lískové ořechy a mandle