(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Náplň do pravých francouzských pralinek
Potřebné ingredience
300g šlehačky, 1 lžíce medu, 50g másla, 1 lžíce krysalového cukru, 300g hořké 70% čokolády (kvalitní) SUROVINY VÁŽIT PŘESNĚ!!!!!!!!!!!!!!
Postup přípravy
Holky, tohle jsem včera viděla v televizi na kanále Paprika. Moc mě to zaujalo, paní, co ručně vyrábí takové ty drahé čokoládové pralinky, prozradila náplň do těchto pralinek. Tak se s vámi chci o to podělit. O víkendu budu dělat, tak vyfotím a napíšu, jak se povedlo.
Vše nad parou (nebo na mííírném ohni v kastrůlku se silným dnem) rozpustit a vymíchat. Chladnější hmotu ještě vymixovat mixérem (né metličkami, ale krájecími noži)
Tak to přesně dělal ten kuchař, který tu náplň do pralinek od té paní "vyžebral" a přímo ukazoval, jak si to sami doma můžeme udělat.
Můžeme vyzkoušet i různé obměny, přidat do náplně chilli, pomeranč.likér, různá aroma, podle toho, jakou chuť chceme, aby měla náplň.
Každopádně mě zaujal ten výsledek, krásná akorát tuhá hmota, a říkám si,že na zdobení košíčků nebo na domácí čokoládovou bonboniéru jako dělané :-)
Vše nad parou (nebo na mííírném ohni v kastrůlku se silným dnem) rozpustit a vymíchat. Chladnější hmotu ještě vymixovat mixérem (né metličkami, ale krájecími noži)
Tak to přesně dělal ten kuchař, který tu náplň do pralinek od té paní "vyžebral" a přímo ukazoval, jak si to sami doma můžeme udělat.
Můžeme vyzkoušet i různé obměny, přidat do náplně chilli, pomeranč.likér, různá aroma, podle toho, jakou chuť chceme, aby měla náplň.
Každopádně mě zaujal ten výsledek, krásná akorát tuhá hmota, a říkám si,že na zdobení košíčků nebo na domácí čokoládovou bonboniéru jako dělané :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/091007/21/b34093-1254942118.jpg)
Kacur
(upraveno)
18. 12. 2008, 17:39
O víkendu budu dělat, dodám foto
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/130717/15/b29639-1374068927.jpg)
nula
(upraveno)
9. 3. 2012, 18:53
@Kacur
foto se nezdařilo
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/091007/21/b34093-1254942118.jpg)
Kacur
(upraveno)
12. 3. 2012, 20:35
@nula
mám to někde vyfocené a stáhnuté v počítači.... ale nemohu najít, kde
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
janajananova
(upraveno)
19. 12. 2008, 22:53
@Kacur
když mají být suroviny váženy přesně jak veliká má být čokoláda???
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/091007/21/b34093-1254942118.jpg)
Kacur
(upraveno)
19. 12. 2008, 22:55
@janajananova
100g. Jani děkují, dopíši do receptu
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
nakedangel
(upraveno)
8. 11. 2014, 6:57
@Kacur
Prosim vas te cokolady teda 100 nebo 300? To je docela rozdil
diky
![:)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/091007/21/b34093-1254942118.jpg)
Kacur
(upraveno)
8. 11. 2014, 11:36
@nakedangel
Zdeni, děkuji za opravu
V receptu je uvedeno správně: 300g. Tady u komentu jsem se přepsala
Pěkný víkend. Katka
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)