(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bezlepkové marokánky
Potřebné ingredience
1/4l rýžového mléka
2dkg sádla (vrchovatá lžíce)
8dkg cukru (možno méně, kdo jak rád sladké)
8dkg kandovaného (sušeného) ovoce (my dávali hrušky,švestky,brusinky)
18dkg mandlí
1dkg bezlepkové mouky JIZERKA
1 vaniklový cukr
Postup přípravy
Ovoce a mandle nakrájíme na menší kousky.
Mléko, sádlo, vaniklový cukr, cukr a mouku smícháme (za studena) a dáme na plotnu, vaříme cca 1 minutu. Přídáme ovoce a mandle, promícháme a odstavíme.
Na plech s pečícím papírem tvoříme lžičkou placičky a pečeme v mírné troubě (max. 200°C).
Jakmile začnou okraje růžovět, ihned vyndáme a necháme vychladnout na plechu.
Jedna dávka vyjde tak na 2 plechy středně velkých placiček.
Mléko, sádlo, vaniklový cukr, cukr a mouku smícháme (za studena) a dáme na plotnu, vaříme cca 1 minutu. Přídáme ovoce a mandle, promícháme a odstavíme.
Na plech s pečícím papírem tvoříme lžičkou placičky a pečeme v mírné troubě (max. 200°C).
Jakmile začnou okraje růžovět, ihned vyndáme a necháme vychladnout na plechu.
Jedna dávka vyjde tak na 2 plechy středně velkých placiček.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé