(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Utopenci
Potřebné ingredience
2 kg oloupených špekáčků
plnotučná hořčice
cibule
feferonky
kuličky pepře
nálev: 1/4 l octa
1/2 l vody
2 lžičky soli
2-3 lžičky cukru
Postup přípravy
Oloupané špekáčky rozkrojíme, potřeme plnotučnou hořčicí, naplníme kroužky cibule a vrstvíme. Vždy na jednu řadu 1 feferonka a 6 kuliček pepře.
Vše pak zalijeme nálevem. Nálev se nevaří!
Naložené utopence zalité nálevem vložíme do hrnce s vodou a necháme vařit 45 minut. Láhev vyndáme, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru. Po 1/2 hodině otočíme, necháme zchladnout a déme do lednice.
mňam a obzvláště pak ten rosol na chlebíčku s cibulí z utopenců
Vše pak zalijeme nálevem. Nálev se nevaří!
Naložené utopence zalité nálevem vložíme do hrnce s vodou a necháme vařit 45 minut. Láhev vyndáme, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru. Po 1/2 hodině otočíme, necháme zchladnout a déme do lednice.
mňam a obzvláště pak ten rosol na chlebíčku s cibulí z utopenců
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé