Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Sypká rýže vařená v páře

0.0
Sypká rýže vařená v páře

Potřebné ingredience

rýžemenší cibule4 hřebíčkysůl

Postup přípravy

Mám zaručený recept na vaření sypké rýže, ale vždy kupuji jen rýži Parboiled, před uvařením je šedá, ale po uvaření bílá, sypká a chutná.

Rýži neproplachuji, osmahnu na troše rozpáleného oleje (nemusí být dlouho, jen aby se zrnka obalily olejem). Přilijeme dostatek vody (může být vroucí, aby se rýže hned vařila), přidáme cibuli s hřebíčky, osolíme a vaříme 18-20 minut. Pak rýži scedíme. Zaručeně bude sypká a nebude se lepit ;-)

Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

downstairs 13. 4. 2008, 15:45
Vařím rýži také tak, jen na 1díl rýže dám 2díly vařící vody. Rýže se vsákne, už není co slévat, je dobrá. Dělám tak i rizozo.
domula 23. 2. 2007, 11:53
Tak slepená není, ale už jí vařím v té páře 50minut a pořád je tvrdá, tak nevím, co je špatně

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie