Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Vánoční cukoví 6/Kokosky 7/Jáhlové koule 8/Perníčky 9/Linecké 10/Kokos závin 11/Rohlíčky

0.0
Vánoční cukoví  6/Kokosky  7/Jáhlové koule 8/Perníčky 9/Linecké 10/Kokos závin 11/Rohlíčky

Potřebné ingredience

Poslední část Zdravého pečení..z kurzu od kamarádky..pokud si nebudete vědět rady ..napište zeptám se jí... SLADĚNKA je rýžový nebo obilný sirup ruzné konzistence..hmotu rozředí takže se používá dle požadované hustoty a sladkosti. MIŠUTKA instantní kukuřičká kaše vše zhustí. Culkroví je více tuhé a křehké než klasika.

Postup přípravy

Kokosové cukroví

1 šálek strouhaného kokosu, 1 šálek mišutky, 2 lžíce sušeného ječmenného sladu, 3 lžíce vody, 2 lžíce sušeného sojového mléka, 2 lžíce cz mouky pšeničné. Smícháme v misce a necháme jednu hodinu odpočinout. Pak tvoříme strojkem tyčinky, nebo ručně rohlíčky. Po upečení můžeme slepit marmeládou bez cukru a konce namáčet v čokoládě, nebo obalit v sušeném sojovém mléce.

Jáhlové koule ala ferrero rocher

Do uvařených jáhel (poměr 1:2 s vodou) přidáme slad a kokos. Koule musí být tuhé. Promícháme a vlhkou rukou tvoříme kuličky.Uděláme důlek do každé kuličky a vložíme opražený a obalený lískový oříšek.
A kápneme trošku roztavené čokoladý/dle chuti bud karobu nebo obyčejné/
Kuličku dotvarujeme a obalíme buď v kokosu, nebo mletých oříškách.
PRAZENI:Oříšky dáme na plech do rozehráté trouby na 150-170C.Za 8-10 minut se orosí-sledujeme.
Výtáhneme a promneme v utěrce.Znovu na plech do trouby až do zlatové barvy.

Perníčky

1 šálek povidel /švestky, hrušky bez cukru/, 1 šálek cz mouky, 1 šálek mišutky/ instanční kukuřičná kaše/ 2 lžíce strouhaných ořechů/ ½ lž. Tlučeného koření (badyán, skořice, hřebíček)/1 lž. Oleje. Vše smícháme v misce, řádně propracujeme rukou a necháme alespoň jednu hodinu odpočinout. Těsto můžeme rozdělit na dva díly, potom ho rozválet na placky silné asi 3 cm a vykrájet z něj libovolné tvary formičkou namáčenou ve vodě. Pečeme na pomaštěném plechu. Z téhož těsta můžeme péct v oleji vymazaných moukou vysypaných formičkách pracny.

Linecké

250g cz mouky BIO, 250g cz pšeničné mouky špaldové prosejeme a přidáme 220g tuku, 100-200g ječné sladěnky kandidní (dle sladkosti), vanilka (roztlučený lusk, nebo prášek), citrónová kůra. (Citrón omyjeme v teplé osolené vodě, opláchneme v octové vodě a osušíme) trošku rumu,sůl, a vlažná voda. Lehce zpracujeme v těsto, nestlačovat, pečivo je pak tvrdé. Necháme odpočinout. Vyvalujeme přes fólii asi 5mm silné. Vykrajujeme tvary, pokládáme na pečicí papír. Pečeme opatrně do růžova, tmavší je nahořklé. Upečené slepujeme marmeládou bez cukru (můžeme zahustit agarem).

Kokosový závin

250g rozemletých sušenek,třeba celozrnné bebe
1.těsto – 150g sladěnky, 3 pol.lž. kakaa, 3 pol.lž. rumu, trochu mléka na zpracování = obal
2.těsto – smícháme 100g másla, 100g sladu, 100g kokosu = náplň
První těsto se vyválí v igelitu, dle potřeby se upraví nožem aby byl obdélník. Potřeme druhým těstem, zamotáme, obalíme v kokosu a zabalíme do alobalu.

Rohlíčky

200g pšeničné mouky, 100g vlašských ořechů, 100g slunečnicových semen, 125g tuku, 50g carobu nebo kakaa, 200g javorového sirupu, 100g sladěnky, zrnko soli, eventuelně troška vlažné vody. Zpracujeme vláčně těsto, necháme odpočinout. Rohlíčky děláme buď ručně, strojkem, do formiček, nebo vykrajujeme. Když je těsto tužší, rohlíčky se lámou!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Janie 8. 12. 2012, 8:49
Tak to letos zkusíme (Y)
Blanka Lassova 19. 12. 2010, 21:57
Prosím a rohlíčky se nepečou?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie