Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 30 návštěvníků)

Zapečený květák se smetanou a majoránkou

0.0
Zapečený květák se smetanou a majoránkou

Potřebné ingredience

1/2 středně velkého květáku, brambory (množství na poloviční plech), 1 smetana 33%, 1,5 dcl mléka, 20 dkg nastrouhaného sýra, 3 stroužky česneku, majoránka, sůl, máslo na vymazání formy.

Postup přípravy

Do pekáčku vymazaného máslem naklademe oloupané brambory nakrájené na 0,5 - 1 cm kolečka. Brambory trochu osolíme a posypeme trochou mletého kmínu. Na to naskládáme nakrájený květák na malé růžičky, osolíme a vše zalejeme směsi z 1 smetany + mléko + majoránka + rozetřený česnek. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct asi na 40 minut při 200 - 220 stupních.
Je to vynikající dobrota a maso u toho vůbec nechybí.

detail

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ASliva 10. 6. 2010, 20:31
jednoduché a já jen chválím, pochutnali jsme si (Y) (Y) (Y) díky

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie