(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Zapečený květák se smetanou a majoránkou
Potřebné ingredience
1/2 středně velkého květáku, brambory (množství na poloviční plech), 1 smetana 33%, 1,5 dcl mléka, 20 dkg nastrouhaného sýra, 3 stroužky česneku, majoránka, sůl, máslo na vymazání formy.
Postup přípravy
Do pekáčku vymazaného máslem naklademe oloupané brambory nakrájené na 0,5 - 1 cm kolečka. Brambory trochu osolíme a posypeme trochou mletého kmínu. Na to naskládáme nakrájený květák na malé růžičky, osolíme a vše zalejeme směsi z 1 smetany + mléko + majoránka + rozetřený česnek. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct asi na 40 minut při 200 - 220 stupních.
Je to vynikající dobrota a maso u toho vůbec nechybí.
Je to vynikající dobrota a maso u toho vůbec nechybí.
detail
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ASliva
(upraveno)
10. 6. 2010, 20:31
jednoduché a já jen chválím, pochutnali jsme si díky