(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Výborné kokosky

Potřebné ingredience
Na kokosky : 20 dkg kokosu,20 dkg ml.cukru,10dkg pol.mouky (já začla dávat 5dkg, jsou pak více vlhké a lepší) ,2 celá vejce,10dkg másla Pod ně piškot nebo linecké jak kdo má rád,dále krém, marmeládu a čok. na vaření
Postup přípravy
Recept na kokosky mám od paní ID45446 a jsou fakt suprovní a nejlepší na nich je to,že se nic nešlehá pouze se všechny suroviny smíchají dohromady. Z těsta potom rukama děláte kuličky které se pečou na peč.papíru asi deset minut a nebo dokud nezrůžoví.
Po vychladnutí nastříkáte na piškot kroužek krému (tady se taky fantazii meze nekladou) doprostřed trochu marmelády a na to vše přimáčknete kokosku.Vše necháme ztuhnout v lednici a potom už jen stačí spodek namáčet v čokoládě a máte dobrůtku po které se jen zapráší. Já dělal kokosky z poloviční dávky a budu muset ještě upéct,protože do vánoc nevydrží (přítel mi na ně tajně chodí do ledničky). Tak přeji dobrou chuť a hezké vánoce Markéta
Po vychladnutí nastříkáte na piškot kroužek krému (tady se taky fantazii meze nekladou) doprostřed trochu marmelády a na to vše přimáčknete kokosku.Vše necháme ztuhnout v lednici a potom už jen stačí spodek namáčet v čokoládě a máte dobrůtku po které se jen zapráší. Já dělal kokosky z poloviční dávky a budu muset ještě upéct,protože do vánoc nevydrží (přítel mi na ně tajně chodí do ledničky). Tak přeji dobrou chuť a hezké vánoce Markéta
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

jeremy
(upraveno)
26. 7. 2012, 12:55



nahlásit
mischance1
(upraveno)
17. 12. 2008, 21:41
Hezký večer, ráda bych Vás poprosila o krém kterým je plníte. Vypadají nádhereně a chtěla bych je zkusit. Ale mám s krémy špatné zkušenosti. navíc nevím, jak dlouho vydrží cukroví s máslovým krémem? Moc Vám děkuji za inspiraci i za odpověď a za celou rodniku přeji klidné Vánoce. Šárka



nahlásit

xlmakrela
(upraveno)
17. 12. 2008, 21:52
@mischance1
Dobrý večer já plnila salkovým krémem hvězdičky a zůstal mi tak jsem naplnila i kokosky. Změklé máslo utřeme s nevařeným salkem a to je vše
zkuste a uvidíte
Markéta s fazolkama vám přeje hezký advent




nahlásit
mischance1
(upraveno)
17. 12. 2008, 23:14
@xlmakrela
Tak tenhle jsem ještě nezkoušela. Ještě jednou díky



nahlásit

vepevil
(upraveno)
17. 12. 2008, 23:21
@mischance1
Já mám na kokosky trošku netradiční, zato výborný krémík- 12,5 dkg ramy se vyšlehá s celým máslem, pak se přidá jeden bílek a zase se zašlehá a nakonec cca 3/4 salka, vše by mělo mít pokojovou teplotu. třeba zkuste příště, já tvořila dnes. pěkné vánoce přeje Věra
nahlásit
mischance1
(upraveno)
18. 12. 2008, 10:47
@vepevil
Věruško, moc děkuji za reakci. Určitě zkusím. V březnu nás čekají narozky malýho, tak se budu činit, aby bylo něco na stole. Obměna bude super






nahlásit

kačena
(upraveno)
17. 12. 2008, 14:21
Můžu poprosit o recept na čokoládovou polevu, která opravdu ztuhne dotvrda? Mně se pořád nějak lepí
Dííík


nahlásit

xlmakrela
(upraveno)
17. 12. 2008, 15:06
@kačena
Dobrý den
já rozpustila čokoládu na vaření s omegou a kousínek másla a bylo to hooodně tuhé takže kdybych to namáčela tak by tam toho byla tuna a tak jsem to potírala mašlovačkou a čok. je tvrdá .
snad jsem vám pomohla aspoň trošinku. hezký advent Markéta a fazolci




nahlásit

backa
(upraveno)
17. 12. 2008, 10:50



nahlásit

xlmakrela
(upraveno)
17. 12. 2008, 11:52
@backa
jsou fakt super,moooc nám všem chutnají
hlavně taťka na ně chodí
pořád mu nadávám
ale je to k ničemu,kokosky prostě mizí jako pára nad hrncem.
Jsou výborné i tak bez ničeho.
moooc děkuji za váš recept a hezké svátky
přeje Markéta
a fazolci


















nahlásit