(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Výborné kokosky (navíc zužitkujete zbylé bílky :-))))))
Potřebné ingredience
4bílky, 200g cukru krystal, 250 g kokosu
Postup přípravy
Bílky ušleháme v tuhý sníh, pak přidáme cukr a kokos. Pomocí dvou lžiček klademe kopičky na plech.
Sušíme při 100 stupních cca hodinu, dokud nezrůžoví.
Sušíme při 100 stupních cca hodinu, dokud nezrůžoví.
Tolik kokosek bude z této dávky....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Atuna
(upraveno)
11. 12. 2010, 11:18
vynikající děkuji za recept
Kocuska
(upraveno)
18. 12. 2008, 19:17
Právě dělám tyto kokosky, vůbec z toho není žádné "těstíčko" je to sypké, jen když silou umačkám, tak se mi podaří kulička. Zkouším je tedy péct a už se mi asi 2 rozpadly, nevím, proč. Nechybí v receptu něco?
andi79
(upraveno)
22. 12. 2008, 12:24
@Kocuska
Maruško, to mě mrzí, ale já je dělám přesně jak je uvedeno, dělala jsem je hodněkrát a vždy se podařily nejprv z bílků ušlehám klasicky tuhý sníh a pak vmíchám cukr a kokos, na to těsto vůbec nešahám rukama, prostě naberu na lžičku a druhou stáhnu na plech troubu mám horkovzdušnou a kokos používám takový ten jemný, jinak mě nenapadá, proč Vám se nedaří
miriam07
(upraveno)
19. 12. 2008, 21:27
@Kocuska
podle mě je divné, že se přidává krystal do tuhého sněhu...obvykle se šlehá cukr s bílky nad parou, tím se i cukr rozpustí. a po schládnutí se vmíchá kokos...