(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Mandlová srdíčka- u nás je všichni milují :)
Potřebné ingredience
400 g oloupaných mandlí + asi 80 půlek oloupaných mandlí na ozdobu ( postačí i 80 čtvrtek ), 200 g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, šťáva ze dvou středně velkých citronů, cca 400g tmavé či bílé polevy. Polevu možno zhotovit z čokolády na vaření a omegy ( na 100g čok.na vaření 40g omegy).
Postup přípravy
400g mandlí umeleme, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a šťávu z citrónů. Vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne proležet. Pokud se vám zdá těsto dosti lepivé, přidejte ještě stejný díl cukru a mandlí. Možná jste měli šťavnatější citróny.
Ztuhlé uleželé těsto vyválíme na placku asi 5 mm silnou. Aby se při válení nelepilo na vál ani váleček, válíme mezi dvěma papíry na pečení. Pomocí formičky vykrajujeme z placky srdíčka. Hotová srdíčka je lepší před máčením v polevě nechat aspoň 1 hodinu v chladu. Mezitím si rozehřejeme polevu ve vodní lázni. Srdíčka máčíme v polevě a pokládáme na papír. Dokud není poleva ztuhlá, zdobíme mandlemi. Pokud mohu poradit, nejvíce se mi na máčení osvědčily dvě vidličky. Srdíček se nemusíte rukama vůbec dotýkat. Tak ať se Vám cukroví podaří. Přeji dobrou chuť a krásné vánoční svátky. Janča
Ztuhlé uleželé těsto vyválíme na placku asi 5 mm silnou. Aby se při válení nelepilo na vál ani váleček, válíme mezi dvěma papíry na pečení. Pomocí formičky vykrajujeme z placky srdíčka. Hotová srdíčka je lepší před máčením v polevě nechat aspoň 1 hodinu v chladu. Mezitím si rozehřejeme polevu ve vodní lázni. Srdíčka máčíme v polevě a pokládáme na papír. Dokud není poleva ztuhlá, zdobíme mandlemi. Pokud mohu poradit, nejvíce se mi na máčení osvědčily dvě vidličky. Srdíček se nemusíte rukama vůbec dotýkat. Tak ať se Vám cukroví podaří. Přeji dobrou chuť a krásné vánoční svátky. Janča
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé