(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
Rýžová kaše z domácí pekárny
Potřebné ingredience
1l mléka, 180g kulatozrnné rýže, trošku cukru, granko na posypání
Postup přípravy
Rýži propláchneme vodou. Mléko, rýži a cukr dáme do pekárny, nastavíme program Džem. Nádobu překrývám alobalem, aby nebyla pekárna zastříkaná od mléka.
Kaše je výborná a hlavně bez práce :o)
Kaše je výborná a hlavně bez práce :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
endria
(upraveno)
29. 3. 2011, 9:07
Páni,klobouk dolů ,to je úžasná pochoutka . Úplně jsem se . Fakt dobrý pošušňáníčko . A ta příprava je bez práce,tak to jen hodíte,zapnete a může jít ven na hodku. No,co říct? Prostě to zkuste. . Je to lepší než z obchodu!!!! Dík za prima receptík.
breptulka
(upraveno)
3. 2. 2011, 11:39
Ahoj tak dnes k obědu s princeznou udělali a je vynikající ..hlavně u toho člověk nemusí stát a já aspoň měla čas uklízet DOPORUČUJI
ede
(upraveno)
11. 1. 2011, 13:06
Do dnešního dne jsme si myslela, že rýžovou kaši nejím. Ale byla výborná. Děkuji za recept.
simušák
(upraveno)
8. 1. 2011, 12:46
dlouho se na ní chystám a právě nadešel čas, doma mám jen obyč dlouhozrnnou a potom jasmínovou, tak volím dlouhozrnnou a nechám jí tedy hodinku promočit a pak dám vědět jak dopadla , díky za tip Simča ještě dotázek ta trocha cukru to je kolik? tak 2-3lžíce nebo méně, chci použít glukopur?
gugina
(upraveno)
29. 1. 2011, 17:59
@simušák
promiňte, nakoukla jsem sem až teď ten cukr už jste asi vyřešila já dávám spíš míň - tak jednu polévkovou lžíci a hotovou kaši pak sypeme skořicovým cukrem
čačka
(upraveno)
19. 4. 2010, 11:58
Díky za báječný recept, si pochutnali a já měla oběd bez práce.Celé dopo jsem si užila na netu
Ticina
(upraveno)
22. 2. 2009, 14:35
Kaši jsem dnes zkusila a je výýýýbornááá
gugina
(upraveno)
23. 2. 2009, 8:39
@Ticina
ZuzankaKa
(upraveno)
25. 1. 2009, 11:57
Tak jsem taky dneska vyzkoušela a ..... Rýži jsem měla taky jen dlouhozrnou pairboiled ve varných sáčcích, tak jsem ji vysypala z pytlíků (použila jsem 2 - cca 200g) a dle předchozích komentářů propláchla a namočila v mléku. Mám pekárnu Moulinex XXL, navolila program zavařenina - čas 1:05, ale pak jsem ještě 15 minut přidala. Výborná a bez práce .
gugina
(upraveno)
25. 1. 2009, 23:34
@ZuzankaKa
Jsem ráda, že chutnala
klamer
(upraveno)
16. 1. 2009, 20:40
Skvělý nápad , rychlá večeře bez práce, škoda, že kašičku nejí i , no jo, starého novým kuskům nenaučíš ! Mám pekárnu Moulinex XXL, kdo ji máte, klidně vyzkoušejte tento recept od Dáši. Protože jsem neměla kulatozrnou ale dlouhozrnou rýži a četla předem komentáře pode mnou, rýži jsem propláchla a pak do mléka cca na 1 hodinu namočila. Ještě jsem do pekárny hodila kousek citrónové kůry (když jsem byla malá, dělala ji takto sousedka na chatě, táhly se tam všechny děti z okolí, ona tam dávala ještě rozinky, ale ty já ) Dala jsem si s dětmi pěkně s cukrem, skořicí a máslíčkem mňam Klára
zdenka54
(upraveno)
12. 1. 2009, 14:52
Jituš,nechte proběhnout celý program Džem nebo Marmeláda.Já dávám klidně i dlouhozrnnou rýži a nemám problémy
Týnka 2
(upraveno)
26. 12. 2008, 19:04
Tak jsem to teda zkusila a po té hodině bylo mléko horké,ale rýže stále tvrdavá! Chci se zeptat,jak dlouho tu kaši v pekárně va říte a jestli pouze zmáčknete program na Džem a nic jiného! Ze začátku to pět min.míchalo a pak jenom ohř.mléko a konec! Pekárnu mám chvíli,tak jsem začátečnice! Je možně,že jsem udělala něco špatně! Děkuji!! Simona L.
gugina
(upraveno)
26. 12. 2008, 21:20
@Týnka 2
Simono, to je mi líto Já mám jednohákovou pekárnu Domo, zmáčknu pouze program Džem - trvá myslím 1hod 20min. Nejdříve se mi ohřeje mléko a pak občas míchá. Použila jste kulatozrnnou rýži?
Týnka 2
(upraveno)
27. 12. 2008, 20:21
@gugina
Tak nakonec jsem ještě ten program zpustola ještě jednou asi na deset mi. a dovařila se!! Myslím,že to taky udělala ta rýže! Kulatozr.jsem neměla,tak jsem dala dlouhozr.!! Příště zkusím jinou rýži!! Ale jinak byla moc dobrá a hlavně bez míchání!! Simona L.
Jarmila_P
(upraveno)
26. 12. 2008, 19:12
@Týnka 2
Mám Vegu. Nejdřív nahřívá, pak občas míchne, program Marmeláda trvá asi 1:20 hod. Kaši mám teprve v plánu, ale zkoušela jsem škvarky (2 až 3 cykly za sebou, podle velikosti kostek sádla) a guláš (vepřový, za dva cykly, jeden je málo) a naprostá spokojenost.
Bajula
(upraveno)
16. 12. 2008, 14:18
Taky ji dělám v DP. .Zkoušela jsem i krupicovou kaši a taky to není vůbec špatné
piskoř
(upraveno)
12. 1. 2009, 13:36
@Bajula
Zdravím, prosím jak dlouho tu krupičku vaříte???? Díky Jitka
moschus
(upraveno)
12. 1. 2009, 20:37
@piskoř
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8140&user=79888