Lískové kytičky
Potřebné ingredience
300 g lískových oříšků 150 g moučkového cukru 60 g piškotů 2 lžíce zakysané smetany 2 lžíce rozpuštěné čokolády 1/2 lžíce rumu 2 lžičky oleje moučkový cukr na vykrajování
Postup přípravy
Vyloupaná jádra lískových ořechů spaříme v horké vodě a oloupeme. Hrst oloupaných jader si ponecháme na ozdobení a zbylá jádra opražíme v troubě vyhřáté na 180 stupňů dorůžova. Opražené ořechy umeleme a přimícháme cukr s najemno umletými piškoty. Směs důkladně promísíme, přidáme smetanu, rum a olej. Vše prohněteme v pevnou hmotu.
Hmotu zabalíme do folie a necháme v chladu asi 20 minut odležet. Potom hmotu vložíme mezi dvě folie a vyválíme plát o síle 5 mm, z kterého tvořítkem namočeným v cukru vykrájíme kytičky. Naskládáme je na tác obalený folií a necháme ztuhnout v lednici.
Nakonec do každé kytičky lískovým jádrem vytlačíme důlek, který naplníme troškou rozpuštěné čokolády a zakryjeme oříškem (přilepíme). Necháme vychladit.
Je to mňamka, kterou dělám již 5 rok a všichni ji máme moc rádi. Krásně voní a je výborná.
Hmotu zabalíme do folie a necháme v chladu asi 20 minut odležet. Potom hmotu vložíme mezi dvě folie a vyválíme plát o síle 5 mm, z kterého tvořítkem namočeným v cukru vykrájíme kytičky. Naskládáme je na tác obalený folií a necháme ztuhnout v lednici.
Nakonec do každé kytičky lískovým jádrem vytlačíme důlek, který naplníme troškou rozpuštěné čokolády a zakryjeme oříškem (přilepíme). Necháme vychladit.
Je to mňamka, kterou dělám již 5 rok a všichni ji máme moc rádi. Krásně voní a je výborná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé