(recept
si oblíbilo 46 návštěvníků)
JAHELNÍK se švestkami či jiným ovocem - zdravé pro děti
Potřebné ingredience
500 g jáhel, 1 litr mléka, 3 vejce, 120 g cukru, 150 g másla, 1 vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra, sůl, 300 g švestkového kompotu či jiného ovoce (kompot. meruňky, broskve, z nouze lze použít i jablka)
Postup přípravy
Jáhly propláchneme horkou vodou, aby nebyli hořké a dáme do lehce osoleného mléka vařit na cca 20 min.
Mezitím utřeme máslo, cukry, žloutky a trochu citron. kůry. S bílků ušleháme sníh. Jáhly po uvaření necháme vychladnout a vmícháme do ušlehaného másla, pak lehce vmícháme sníh z bílků. Zapekácí mísu či pekáček si vymažeme máslem a klademe směs jahel, na to ovoce a přikryjeme zase jáhlovou směsí. Povrch tvoří jáhlová směs. V troubě zapečeme do zlatova a podáváme. Dobrou chuť!!! Je to podobné jako rýžový nákyp. Chutná nejen dětem ale i dospělým :o))) Je zdrojem vlákniny
Mezitím utřeme máslo, cukry, žloutky a trochu citron. kůry. S bílků ušleháme sníh. Jáhly po uvaření necháme vychladnout a vmícháme do ušlehaného másla, pak lehce vmícháme sníh z bílků. Zapekácí mísu či pekáček si vymažeme máslem a klademe směs jahel, na to ovoce a přikryjeme zase jáhlovou směsí. Povrch tvoří jáhlová směs. V troubě zapečeme do zlatova a podáváme. Dobrou chuť!!! Je to podobné jako rýžový nákyp. Chutná nejen dětem ale i dospělým :o))) Je zdrojem vlákniny
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lemonek
(upraveno)
26. 8. 2009, 13:46
Mňamka, doporučila mi kamarádka, mí pánové byli nadšení a moc jim chutnalo. Akorát při vaření jahel jsem ještě přilévala mléko, bo se mi zdály být pořád tvrďounké. Doporučuji
Anýska08
(upraveno)
13. 5. 2009, 16:09
Jani,dnes jsem je moc dobrý,uvidím jak bude reagovat manža ,dík za receptík
Elizabeth
(upraveno)
6. 5. 2009, 20:09
je skvělý ,jen se u nás po něm zaprášilo
Lešoun
(upraveno)
25. 4. 2009, 12:05
Mňam, dnes jsem uvařila, je výborný
sosanky
(upraveno)
8. 1. 2009, 16:32
jo joo,zlatý recept našich babiček. zbožnuju ho . naše holky taky... je lehčí a nadýchanější než rýžový nákyp. Akorát pozor když kupujete jáhly - rychle žluknou a pak nejsou dobré ,takže pozor na dobu spotřeby... jdu najít jahly a vařit.
avanka
(upraveno)
30. 12. 2008, 20:12
Aj ja ho tak robim, ale bez masla a je mnamkovy
majdulka
(upraveno)
30. 12. 2008, 20:03
Jáhelník dělám přesně takhle a je opravdu výborný .