Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

VÁNOČNÍ OŘECHOVÉ SUŠENKY-aneb jak se zbavit čokoládových mikulášků a vlašských ořechů :-)

0.0
VÁNOČNÍ OŘECHOVÉ SUŠENKY-aneb jak se zbavit čokoládových mikulášků a vlašských ořechů :-)

Potřebné ingredience

250g cukru krupice 250g másla 2 vejce 300g drcených vlašských ořechů 200-300g čokolády=cca 2 - 3ks mikulášských figurek (ty velké mají 100g) 300g hladké mouky - dnes peči z mouky špaldové nebo žitné hladké, 1/2 PRDOPEČ a cca 100-150g kokosové moučky, špetka soli

Postup přípravy

Utřeme máslo+vejce+cukr, poté přidáme mouku smíchanou s prdopeč, směs smícháme a pak přidáme ořechy (já je jen lehce rozdrtím v ručním mixéru, tak aby tam byly i kousky, nebo se rozmixují na moučku, kdo nemá rád kousky ořechů). Ale dají se i nastrouhat, či jen poválet válečkem, kokos. moučku a pak jsem mikulášské figurky rozmačkala v ruce, aby byly kousíčky a vše smíchala v směs. Ideální je udělat kuličky, dát je zpět do mísy, ve které jsme směs míchali (nebojte se dávat je na sebe, neslepí se, po ztuhnutí je pak krásně můžete oddělovat a klást na plech). Mezitím si rozehřát troubu na 170-180°C. Pak je rychle naklademe na plech, aby mezi nimi bylo místo a dáme péci tak na cca 8-10min. Hlídejte, jakmile budou okraje růžovět, vyndejte a nechte na plechu vychladnout, až po vychladnutí sundavejte z plechu, horké jsou křehké a rozpadají se, po vychladnutí jsou pevné. Zdobíme čokoládovou polevou cik cak. Dají se péci celoročně, jako sušenky :-) .

směs po kompletním promíchání. Doporučuji udělat kuličky, dát je zpět do mísy a nechat v chladnu ztuhnout, až pak je ztuhlé klást na plech. Jelikož měkké se pak roztečou na větší placky, ale ztuhlé udělají malý kopeček.

klademe na plech tak, aby měly místo, hned je dáme péci. Pečeme na 170-180°C tak na 8-10min. Jakmile zlátnou okraje, jsou hotové. Z plechu je sundaváme až vychladlé!!!!

Jsou vynikající a věřte, že s nimi budete mít úspěch!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evasma 19. 12. 2008, 1:25
Tak jsem dopekla tyto sušenky. Jen se chci zeptat - opravdu tam patří kypřící prášek DO PERNÍKU? To mně trochu zarazilo. Nicméně jsem upekla podle receptu a jsou opravdu dobré, i když bych právě příště dala normální prášek do pečiva - ten perníkový mně tam přece jen trooošičku nesedí - cítím tam tu skořici a to si myslím, že je v kombinaci s ořechy a notnou dávkou čokolády zbytečné. Ale určitě budu péct i příště (andel) (andel) (andel)
sejstynka 19. 12. 2008, 6:27
@Evasma Evi moc děkuji za chválu a ten pd. do perníku klidně nahraďte normálním prdopečem (já je peči i běher roku s normálním prdopečem, jen na Vánoce tam dávám do perníku, jelikož jsou pak právě s příchutí skořice a nám to tak moc chutná) ;-) ;-) ;-) Dopíši to do receptu....
sejstynka 16. 12. 2008, 7:23
;-) Tak dnes musím upéci další dávku, tu první už (svatba) a (Z) snědli. :-D :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie