Božské octanky
Potřebné ingredience
Těsto: 25 dkg másla, 30 dkg hl. mouky, 2 žloutky, 2 lžíce octu. Náplň: povidla - zředit vodou, pokud jsou moc hustá, při upečení by byla moc tvrdá. Na obalení: cukr moučka, vanilkový cukr.
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, necháme jej odpočinout. Vyválíme plát, silný cca 2 mm, vykrajujeme kolečka, plníme malým množstvím povidel, přeložíme, okraje dobře stlačíme, aby povidla nevytékal (mají snahu, ale vůbec to nevadí). Pečeme v předehřáté troubě do světlerůžova. Po upečení ještě teplé obalíme ve směsi cukru s vanil. cukrem. Jsou opravdo moc dobré a myslím si, že by byly vhodné i pro diabetiky, pokud by použili dia marmeládi a obalili je například ve stévii. Ale to jsem nezkoušela, takže nevím, jak by to chutnalo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé