(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
NEPEČENÉ PUNČOVÉ KVÁDŘÍKY
Potřebné ingredience
250 g strouhaných piškotů, dvě celá vejce, 250 g moučkového cukru, 150 g másla, 100 g strouhaných vlašských ořechů, 2 polévkové lžíce vaječného koňaku, kandované třešně (já dávala švestky, sestra dávala meruňky)
Postup přípravy
Piškoty a ořechy nastrouháme nebo rozmixujeme v mixéru, kandované ovoce nakrájíme na malinké částečky nebo taky rozemelem. Přidáme vejce, moučkový cukr, máslo a koňak. Vytvoříme tuhé těsto a tvoříme buď šišky, nebo kvádříky, jak budeme chtít. Nakonec jemně polejeme polevou. Můžeme jíst hned.
MAMINKY, TENTO RECEPT OBJEVILA MOJE SESTRA V ČASOPISU POD NÁZVEM - PUNČOVÉ ŠIŠKY, VYZKOUŠELA A JÁ NÁSLEDNĚ TAKÉ, JEN S JINÝM KANDOVANÝM OVOCEM A MUSÍM ŘÍCT, OPRAVDU JEDNODUCHÉ, NEPEČENÉ A CHUTNÉ............
MAMINKY, TENTO RECEPT OBJEVILA MOJE SESTRA V ČASOPISU POD NÁZVEM - PUNČOVÉ ŠIŠKY, VYZKOUŠELA A JÁ NÁSLEDNĚ TAKÉ, JEN S JINÝM KANDOVANÝM OVOCEM A MUSÍM ŘÍCT, OPRAVDU JEDNODUCHÉ, NEPEČENÉ A CHUTNÉ............
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andol
(upraveno)
27. 1. 2012, 15:49
mondas
(upraveno)
3. 12. 2009, 14:06
jsem zkusila : http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=66419 a jsou výborné
paja1232
(upraveno)
18. 12. 2008, 22:28
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli jste to nezkoušela bez kandovaného ovoce a jak dlouho vydrží cukroví.Jestli už ho můžu dělat ted.Nebo 2-3 dny před vánocema
Paja_M
(upraveno)
19. 12. 2008, 8:59
@paja1232
Krásný den, Pavli. Já jsem tohle cukroví dělala už minulý týden, v časopisu psaly, že vydrží dlouho. Mám jej v chladnu , tak se nebojím.......Ale jelikož je hned k jídlu, tak ho můžete klidně udělat až třeba před Vánocema ........bez kandovaného ovoce jsem to opravdu nezkoušela, takže to asi bude na Vás, jestli vyzkoušíte Krásné nadcházející svátky přeje Pavla
venda kudelova
(upraveno)
16. 12. 2008, 12:21
Pavli jaké jsou lepší ty švestkové nebo merunkové.děkuji Venda
Paja_M
(upraveno)
16. 12. 2008, 17:59
@venda kudelova
Vendulko, já bych řekla, že asi výraznější chuť mají ty meruňkové , v originálu jsou psané kandované třešně Krásné vánoční svátky
Zrušený účet
(upraveno)
15. 12. 2008, 18:39
Nejraději bych je šla udělat hned, ale nemám koňak. Co kdybych tam šupla rum? Ale to už by nemuselo být ono že?
Paja_M
(upraveno)
15. 12. 2008, 21:50
@
Helenko, tak to jsem opravdu nezkoušela s rumem , asi to chce vyzkoušet
Zrušený účet
(upraveno)
15. 12. 2008, 21:55
@Paja_M
Pavli, to je jedno. Nepustila jsem se do nich hned jak jsem si myslela, protože mi dcerka pořád lezla z postele, že nemůže spinkat. Zítra jdu nakupovat, tak si ten koňak koupím a udělám to tak jak je to v receptu. Hezké svátky
karmala
(upraveno)
15. 12. 2008, 18:18
a co je ušlehat nad párou do pěny ,dělám to tak do všeho nepečeného cukroví kde je potřeba vajec nebo žloutku.
adriana1
(upraveno)
15. 12. 2008, 16:54
a muzu necim nahradit syrove vejce? ja vim ze u jednoho receptu jsem dala zahuštene salko a bylo to ok ale to by asi nebyla ta barva co
Paja_M
(upraveno)
15. 12. 2008, 21:52
@adriana1
Nevím, jestli to jde nahradit, nezkoušela jsem, tak bohužel nemohu poradit , recept jsem dělala poprvé
borufkajana
(upraveno)
15. 12. 2008, 16:47
A co ty syrová vejce já bych se bála a to máme domácí.
kopretin.a
(upraveno)
15. 12. 2008, 16:55
@borufkajana
celý život dávala moje matka i já dávám do cukroví syrová vejce takže bych to nedramatizovala
adriana1
(upraveno)
15. 12. 2008, 16:57
@kopretin.a
ja vim ze se nemuze treba nic stat ale ja mam problem snist neco neuvareneho nesnesu ani pohled na vejce na jak se tomu sakra řika kdyz jsou varena a nedovarene
Paja_M
(upraveno)
15. 12. 2008, 21:51
@adriana1
Evko, já bych se toho nebála
kopretin.a
(upraveno)
15. 12. 2008, 18:45
@adriana1
myslíte na měkko a na hniličku?