(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Žloutkové čtverečky
Potřebné ingredience
200 g mletých mandlí nebo ořechů, 200 g mouč. cukru, 200 g másla, 125 g hrubé mouky, na špičku nože kypřícího prášku (ale nemusí být) z 5 bílků sníh
Poleva : 5 žloutků, 100 g mouč. cukru, 2 vanilkové cukry
Postup přípravy
Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny, postupně po částech vešleháme ořechy, mouku a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a zvolna asi při 170 C upečeme dorůžova. Mezitím si vyšleháme do pěny žloutkovou polevu. Čerstvě upečené z trouby vytažené těsto necháme 2-3 minuty lehce schladnout a ještě na horké rozetřeme žloutkovou polevu. Necháme min. 24 hodin polevu ztuhnout a vysušit se, pak opatrně krájíme na malé čtverečky a zdobíme čokoládou. Když se poleva láme máčíme nůž do vařící vody.
řezy z plechu rozkrájíme na malé čtverečky a pocákáme čokoládou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bubble
(upraveno)
15. 12. 2008, 17:23
Taky dělám, je to z kraje mého manžela a moje nejoblíbenější...
ITruny
(upraveno)
15. 12. 2008, 15:41
Tohle je mé nejoblíbenější cukrovíčko, bez něj si Vánoce nedokážu představit. U nás zmizne jako první. Říkáme tomu ořechové řezy. Dělám s malým rozdílem. Žloutkovou pěnu šlehám chvilku nad párou.