(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Ořechové rohlíčky vyfukované
Potřebné ingredience
200 g polohrubé mouky
400 g moučkového cukru
250 g tuku, dávám tradičně Stellu
250 g mletých ořechů
troška kypřícího prášku do pečiva
Postup přípravy
Ořechové rohlíčky vyfukované
***************************
Uděláme těsto, nejlíp nechat přes noc v ledničce. Kousky těsta dáváme do formiček, ale ne do kopečka, spíš na plytko. Pečeme pomaloučku v troubě tak 120-150 st. Po upečení jsou křehké. Po vychladnutí ztuhnou to tím cukrem.
Při první várce, formičku vysypu moukou. Při dalších už ne. Po vytažení z trouby dám formičky pryč z plechu, těstem dolů a zakryji je vlhkou utěrkou. Potom jdou líp vyklepnout. Tohle je trošku mrcha těsto, tak si vždycky (rok od roku) zkouším pár formiček upéct a přidávám nebo ubírám teplotu. Záleží na tuku. Když se peče moc z prudka tak se rychle nafouknou a potom se propadnou. S tímto si fakt vyhrát. Ale jsou strašně moc dobré
***************************
Uděláme těsto, nejlíp nechat přes noc v ledničce. Kousky těsta dáváme do formiček, ale ne do kopečka, spíš na plytko. Pečeme pomaloučku v troubě tak 120-150 st. Po upečení jsou křehké. Po vychladnutí ztuhnou to tím cukrem.
Při první várce, formičku vysypu moukou. Při dalších už ne. Po vytažení z trouby dám formičky pryč z plechu, těstem dolů a zakryji je vlhkou utěrkou. Potom jdou líp vyklepnout. Tohle je trošku mrcha těsto, tak si vždycky (rok od roku) zkouším pár formiček upéct a přidávám nebo ubírám teplotu. Záleží na tuku. Když se peče moc z prudka tak se rychle nafouknou a potom se propadnou. S tímto si fakt vyhrát. Ale jsou strašně moc dobré
Těsto ve formičkách
detail po upečení a vyklepnutí
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Renát@
(upraveno)
1. 12. 2009, 20:41
Petro a na jakou teplotu cca tedy pečete??JAk jste to vychytala?? Díky
pitrýsek
(upraveno)
9. 12. 2009, 12:43
@Renát@
těch 120 - 150. každý rok zkouším Ale raději volněji a když tak přidávat.