kosicky
Potřebné ingredience
2 plechovky slazeneho kondenzovaneho mleka,2 balicky liskovych orisku nebo mandli,horka cokolada,kosicky
Postup přípravy
Kondenzované mléko vložíme dnem do kastrolu s vodou a vaříme 1 hodinu (voda stačí do půlky konzervy), poté plechovku obrátíme a vaříme další hodinu. Mezi tím si můžeme připravit košíčky a ořechy.
Po dvou hodinách plechovky vyjmeme z hrnců a můžeme otevřít. Na pomoc si vezmeme lžičku.
Vzniklou směs (je to polotuhá konzistence) nabíráme lžičkou a dáváme na dno košíčků, cca do půlky jejich obsahu, do směsi zatlačíme oříšek a zalijeme rozpuštěnou čokoládou. Košíčky můžeme přizdobit, ale není to nutné.
Necháme v lednici zatuhnout a můžeme uskladnit.
Denisa
Po dvou hodinách plechovky vyjmeme z hrnců a můžeme otevřít. Na pomoc si vezmeme lžičku.
Vzniklou směs (je to polotuhá konzistence) nabíráme lžičkou a dáváme na dno košíčků, cca do půlky jejich obsahu, do směsi zatlačíme oříšek a zalijeme rozpuštěnou čokoládou. Košíčky můžeme přizdobit, ale není to nutné.
Necháme v lednici zatuhnout a můžeme uskladnit.
Denisa
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kocon
(upraveno)
15. 12. 2008, 11:30
je lepší dát na dno čokoládu a po zatuhnutí teprve salko...líp se jí.. jinak je to opravdu mňamka...dělám to celou věčnost a nikdy se to neomrzelo!
Hanka V.
(upraveno)
15. 12. 2008, 11:26
Ivi koukám na Váš recept a protože mám uvařené salko v lednici, určitě to zkusím Jen Vás chci poprosit abyste do receptu dopsala, že se Salko musí nechat vychladit nebo to tak neděláte? Já jsem četla, že pokud se plechovka otevře horká může ten vařící karamel explodovat tak nevím Vždycky ho nechám vychladit, asi pro jistotu... Otevíráte to horké? Ráda se nechám poučit, možná jsem četla blud a zbytečně ztrácím čas vychladnutím
Candik
(upraveno)
15. 12. 2008, 15:04
@Hanka V.
Ja sem taky nevedela,ale jedna hodna pani sem napsala,ze si to uvarivzdy den predem a az druhy den to otevre Tak snad se vam zadari pekne vanoce
Hanka V.
(upraveno)
15. 12. 2008, 20:05
@Candik
Já to tak dělám také, proto mě překvapuje že v receptu píšete že po dvou hodinách vaření můžeme salko otevřít, myslím si, že je to nebezpečné... Jedna mamka mi tady poradila, že vaří 4 salka najednou a pak je používá, kdy potřebuje ušetří to čas a energii
Candik
(upraveno)
15. 12. 2008, 9:06
dekuju mooc za rady chci to zkusit tak snad se povede..
Lidka42
(upraveno)
15. 12. 2008, 7:39
tuhle dobrotu jsem udělala loni a část košíčků jsem dělala s burizony, bylo to moc dobré. Jen bych ráda upozornila, že není radno otvírat konzervu, dokud je horká. Je lepší uvařit den předem.
Candik
(upraveno)
15. 12. 2008, 6:35
Ahoj maminy opsala sem tenhle recept a chtela bych ho moc zkusit.Ale nejak nevim jestli je mam dat normalne do formicek kovovych nebo do papirovych..S kovovych formicek by to po ztvrdnuti melo jit vyklopit ne??dekujuuu
Lidka42
(upraveno)
15. 12. 2008, 7:40
@Candik
Použijte papírové košíčky, nic se nevyklápí, cukroví se zaleje čokoládou a zůstane v košíčku.