Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept

kosicky

0.0
kosicky

Potřebné ingredience

2 plechovky slazeneho kondenzovaneho mleka,2 balicky liskovych orisku nebo mandli,horka cokolada,kosicky

Postup přípravy

Kondenzované mléko vložíme dnem do kastrolu s vodou a vaříme 1 hodinu (voda stačí do půlky konzervy), poté plechovku obrátíme a vaříme další hodinu. Mezi tím si můžeme připravit košíčky a ořechy.

Po dvou hodinách plechovky vyjmeme z hrnců a můžeme otevřít. Na pomoc si vezmeme lžičku.

Vzniklou směs (je to polotuhá konzistence) nabíráme lžičkou a dáváme na dno košíčků, cca do půlky jejich obsahu, do směsi zatlačíme oříšek a zalijeme rozpuštěnou čokoládou. Košíčky můžeme přizdobit, ale není to nutné.

Necháme v lednici zatuhnout a můžeme uskladnit.

Denisa

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kocon 15. 12. 2008, 11:30
je lepší dát na dno čokoládu a po zatuhnutí teprve salko...líp se jí.. (Y)jinak je to opravdu mňamka...dělám to celou věčnost a nikdy se to neomrzelo! (Y) (Y)
Hanka V. 15. 12. 2008, 11:26
Ivi koukám na Váš recept a protože mám uvařené salko v lednici, určitě to zkusím :-$ Jen Vás chci poprosit abyste do receptu dopsala, že se Salko musí nechat vychladit nebo to tak neděláte? :-o Já jsem četla, že pokud se plechovka otevře horká může ten vařící karamel explodovat tak nevím :-$ Vždycky ho nechám vychladit, asi pro jistotu... Otevíráte to horké? Ráda se nechám poučit, možná jsem četla blud a zbytečně ztrácím čas vychladnutím :-D
Candik 15. 12. 2008, 15:04
@Hanka V. Ja sem taky nevedela,ale jedna hodna pani sem napsala,ze si to uvarivzdy den predem a az druhy den to otevre Tak snad se vam zadari pekne vanoce (jezisek) (silvestr)
Hanka V. 15. 12. 2008, 20:05
@Candik Já to tak dělám také, proto mě překvapuje že v receptu píšete že po dvou hodinách vaření můžeme salko otevřít, myslím si, že je to nebezpečné... :-$ Jedna mamka mi tady poradila, že vaří 4 salka najednou a pak je používá, kdy potřebuje (clamp) ušetří to čas a energii (Y)
Candik 15. 12. 2008, 9:06
dekuju mooc za rady chci to zkusit tak snad se povede.. (L)
Lidka42 15. 12. 2008, 7:39
tuhle dobrotu jsem udělala loni a část košíčků jsem dělala s burizony, bylo to moc dobré. Jen bych ráda upozornila, že není radno otvírat konzervu, dokud je horká. Je lepší uvařit den předem.
Candik 15. 12. 2008, 6:35
Ahoj maminy opsala sem tenhle recept a chtela bych ho moc zkusit.Ale nejak nevim jestli je mam dat normalne do formicek kovovych nebo do papirovych..S kovovych formicek by to po ztvrdnuti melo jit vyklopit ne??dekujuuu ;-) :-$
Lidka42 15. 12. 2008, 7:40
@Candik Použijte papírové košíčky, nic se nevyklápí, cukroví se zaleje čokoládou a zůstane v košíčku.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie