(recept
si oblíbilo 141 návštěvníků)
Marokánky od KLUKŮ V AKCI

Potřebné ingredience
250 ml mléka, 30 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 20 g másla, 100 g krájených mandlí, 100 g rozinek nebo brusinek 100 g ořechů, 100 g kandované ovoce, špetka soli
Postup přípravy
V mléce rozkvedláme mouku, přidáme cukr a máslo, přivedeme k varu a svaříme asi 3 minuty, až směs zhoustne do bešamelu, vmícháme všechny přísady. Dobře promícháme, po zchlazení klademe kávovou lžičkou na pečicí papír malé hromádky. Pečeme na 180 °C asi 20 minut.
Po vychladnutí namáčíme spodní stranu marokánek do čokolády – klademe je na igelit nebo silikonovou podložku, dobře se pak sundávají.
Čokoládová poleva:
na 100 g čokolády na vaření 30–50 g ztuženého pokrmového tuku (např. Omega)
Nad vodní lázní rozehřejeme čokoládu s tukem, dobře promícháme.
DOBROU CHUŤ
*******DOPORUČUJU UDĚLAT DVOJNÁSOBNÉ MNOŽSTVÍ*******
(protože to co jsem nafotila, tak to je vše co z tohoto množství bylo - jeden plech)
Po vychladnutí namáčíme spodní stranu marokánek do čokolády – klademe je na igelit nebo silikonovou podložku, dobře se pak sundávají.
Čokoládová poleva:
na 100 g čokolády na vaření 30–50 g ztuženého pokrmového tuku (např. Omega)
Nad vodní lázní rozehřejeme čokoládu s tukem, dobře promícháme.
DOBROU CHUŤ
*******DOPORUČUJU UDĚLAT DVOJNÁSOBNÉ MNOŽSTVÍ*******
(protože to co jsem nafotila, tak to je vše co z tohoto množství bylo - jeden plech)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

novackova
(upraveno)
1. 12. 2017, 8:31




nahlásit

Jája
(upraveno)
8. 12. 2011, 12:07
Mám dotaz, ty vlašáky se namelou?

nahlásit

slecna-England
(upraveno)
20. 12. 2010, 17:13
tak jsem je taky vyzkoušela, byla jsem zvědavá na recept s mlékem - znám jen se smetanou. při pečení jsem musela ubrat minuty - už po 14 min. byly hotové a připékaly se. chuťově mi přišly málo sladké, tak uvidíme, jestli se to rozleží. díky za recept na polevu, byla krásně hladká

nahlásit

JIta2
(upraveno)
10. 12. 2009, 10:02
Jsou úžasné, taky je dělám, akorát si pro vylepšení vyměním mlíko za smetanu




nahlásit
1bobule
(upraveno)
22. 12. 2008, 13:26
Tak jsem vyráběla a jsou úžasný
moc dobrý a moc lidí to nepeče takže super










nahlásit

Stanidlo
(upraveno)
22. 12. 2008, 14:40
@1bobule





nahlásit

hana123
(upraveno)
17. 12. 2008, 21:38
Tak jsem je také vyzkoušela.
Když byly v troubě, tak se mě jich zdálo moc. Ale jak jsem ochutnala hotové, tak je jich vážně málo. Jsou vynikající, zítra asi připeču.
. Hanka


nahlásit

Stanidlo
(upraveno)
17. 12. 2008, 21:41
@hana123
Hani
jojo máááálo jich je, to káždopádně.






nahlásit

Kozlíci
(upraveno)
16. 12. 2008, 22:06
Tak upečeno a bezpečně uloženo na balkoně
Receptík supr a měla jsem jich z jedné dávky dost, skoro 4plechy
asi jsem dělala mini. Ale musím se přiznat co se mi povedlo
dala jsem 30dkg mouky a né gramu, no zdálo se mi to hodně, když jste psala jak je jich málo, ale docvaklo mi to až to bylo v mléku
takže šup do koše, ale nakonec to šlo dobře a všem recept jen doporučuji
a nesehnala jsem tu pomerančovou kuru, tak je tam ovocný chlebíček kandovaný
krásné svátky stáni



















nahlásit

Stanidlo
(upraveno)
17. 12. 2008, 9:21
@Kozlíci
Vladi já tu kůru taky nesehnala, tak jsem tam dala sušenou papayu. Ono tam může jít vlastně cokoliv kandovaného
a co kdo doma má. Taky přeju krásné a hlavně klidné svátky vánoční




nahlásit

fialka 75
(upraveno)
16. 12. 2008, 13:56




nahlásit

Stanidlo
(upraveno)
16. 12. 2008, 14:30
@fialka 75
Simčo jo trochu se to lepilo, ale já použila dvě lžičky a tou druhou jsem to vždy podržela, takže to šlo rychle.


nahlásit

fialka 75
(upraveno)
17. 12. 2008, 17:31
@Stanidlo
Stáni, je to 24 hod a máme půlku sežranou
budu muset přidělat, jsou fakt výborný. Jak čtu tady paní nad náma, já taky nedala pomerančovou kůru, tu jsem neměla, ale sušené meruňky a rozinky


nahlásit

Stanidlo
(upraveno)
17. 12. 2008, 19:50
@fialka 75
Simčo, tak to se nedivím, že jsou hned pryč. U nás to samééé







nahlásit

karmala
(upraveno)
15. 12. 2008, 18:31
děvčata jsou tyto marokánky křupavé?Loni jsem dělala z jiného receptu a byly gumové.Díky
nahlásit

Stanidlo
(upraveno)
15. 12. 2008, 21:21
@karmala
Kamilko gumové nejsou určitě, ale některý jsem měla měkké a některé křupavé, podle toho jak byl velký bochánek a kde mi trouba peče víc.
Zkuste je tam nechat dýl a budou křupavé.


nahlásit

lalela
(upraveno)
15. 12. 2008, 17:28
Stáňo, koukám k vám na recept, kolik jich je z tohoto množství? ale že vypadají bááááječně

nahlásit

Stanidlo
(upraveno)
15. 12. 2008, 21:19
@lalela
Leonko to co vidíte nafoceno, tak to je vše co jsem z toho udělala.
fakt máááálo




nahlásit

Jituulka
(upraveno)
15. 12. 2008, 14:33




nahlásit

Madys
(upraveno)
14. 12. 2008, 21:46
Stáni já je taky dělala a jsou skvěléééé




nahlásit

Stanidlo
(upraveno)
14. 12. 2008, 21:58
@Madys
Májo jsou vynikající
Jen mě překvapilo, že jich je tak málo.
Takže je budu dělat ještě jednou a rovnou z dvojnásobné dávky
A TO DOPORUČUJU VŠEM. Protože až je ochutnáte, tak nebudete vědět kdy přestat mlsat















nahlásit