(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Segedýnský guláš
Potřebné ingredience
500g vepřového masa z plece, 3 lžíce sádla, 1-2 cibule, 400g kysaného zelí, 1 lžíce mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, sůl, 1/2 lžičky pepře, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, šálek vývaru, kelímek zakysané smetany
Postup přípravy
maso nakrájíme na kostky. Sádlo rozehřejeme, přidáme na jemno nakrájenou cibulku a lehce ji osmahneme a pak vložíme nakrájené maso na kostky. Přisypeme papriku (kdo má rád ostřejší, můžesi zkombinovat pálivou a sladkou papriku) a mícháme. Když pustí štˇávu, osolíme ho okmínujeme a opepříme. maso podlijeme vývarem a trochou horké vody a dusíme. Po 20 minutách vložíme zelí. Před koncem dušení přidáme na plátky nakrájený česnek, vlijeme smetanu rozmíchanou s moukou a krátce povaříme. Dosolíme a podle potřeby můžeme zředit vývarem. Podáváme s houskovým knedlíkem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
expensive
(upraveno)
21. 12. 2008, 13:54
Dobrý den Lucko, tak jsem vyzkoušela Váš segedýn a je opravdu vynikající. Moc děkuji za repeptík .