Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Segedýnský guláš

0.0
Segedýnský guláš

Potřebné ingredience

500g vepřového masa z plece, 3 lžíce sádla, 1-2 cibule, 400g kysaného zelí, 1 lžíce mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, sůl, 1/2 lžičky pepře, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, šálek vývaru, kelímek zakysané smetany

Postup přípravy

maso nakrájíme na kostky. Sádlo rozehřejeme, přidáme na jemno nakrájenou cibulku a lehce ji osmahneme a pak vložíme nakrájené maso na kostky. Přisypeme papriku (kdo má rád ostřejší, můžesi zkombinovat pálivou a sladkou papriku) a mícháme. Když pustí štˇávu, osolíme ho okmínujeme a opepříme. maso podlijeme vývarem a trochou horké vody a dusíme. Po 20 minutách vložíme zelí. Před koncem dušení přidáme na plátky nakrájený česnek, vlijeme smetanu rozmíchanou s moukou a krátce povaříme. Dosolíme a podle potřeby můžeme zředit vývarem. Podáváme s houskovým knedlíkem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

expensive 21. 12. 2008, 13:54
Dobrý den Lucko, tak jsem vyzkoušela Váš segedýn a je opravdu vynikající. Moc děkuji za repeptík . |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie