(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Arašídové hříbečky
Potřebné ingredience
200 g hladké mouky
100 g másla
2 žloutky
50 g cukru moučka
1 lžička strouhané citronové kůry
30 g jemně namletých arašídů
Postup přípravy
Z mouky, másla, žloutků, cukru, citronové kůry a arašídů vztvořte těsto, které royválejte na tenký plát.
Pomocí vykrajovátka vykrajujte hříbečky (nebo jiné tvary), které pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů. Po upečení je slepujte pikantní zavařeninou. Vršky hříbečků namáčejte v čokoládové polevě.
Těsto se trochu hůř zpracovává a válí, ale je dobré, méně sladké. Slepením zavařeninou a ozdobením čokoládou je tak akorát nepřeslazené.
Vylepšení mojí mamky: Aby se nám čokopoleva ze spodní strany nepřilepila k plechu, položíme se na šířku plechu špejli, přes kterou hříbečky "opřeme", aby se hlavičky nedotýkaly plechu :o)).
Dobrou chuť!!!
Pomocí vykrajovátka vykrajujte hříbečky (nebo jiné tvary), které pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů. Po upečení je slepujte pikantní zavařeninou. Vršky hříbečků namáčejte v čokoládové polevě.
Těsto se trochu hůř zpracovává a válí, ale je dobré, méně sladké. Slepením zavařeninou a ozdobením čokoládou je tak akorát nepřeslazené.
Vylepšení mojí mamky: Aby se nám čokopoleva ze spodní strany nepřilepila k plechu, položíme se na šířku plechu špejli, přes kterou hříbečky "opřeme", aby se hlavičky nedotýkaly plechu :o)).
Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé