Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

KOKOSOVÝ KMEN - jako je ten z pouti

0.0
KOKOSOVÝ KMEN - jako je ten z pouti

Potřebné ingredience

kokos - 250 g,
salko -1 konzerva,
sušené mléko - 100 g,
kakao ,
potravinářská barva - růžová

Postup přípravy

Ze salka, sušeného mléka a kokosu vypracujeme těsto.
Těsto rozdělíme na 3 díly. Jeden necháme bílý. Druhý obarvíme kakaem a třetí obarvíme růžovým potravinářským barvivem. Případně jej můžeme ochutit potravinářskou příchutí.
Z každé barevné části těsta vyválíme váleček a všechny je propleteme, aby nám vznikl jeden velký trojbarevný váleček. Ten nakrájíme na menší, vytvarujeme v menší válečky a ty obalíme v kokosu.
Kokosové kmeny zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie a necháme v lednici ztuhnout a uležet. Hotové kmeny můžeme také namáčet v čokoládové polevě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kattuli 22. 12. 2009, 19:44
Ahojky, také jsem vyzkoušela. Už pár let se snažím pokradmu přidat do našich oblíbených druhů cukroví nějaké další, každý rok mně rodinka odpálkuje a vklidu si jí opět jen své tradiční. :-p Letos je to konečně jinak a ještě ke všemu musím konstatovat, že jedna dávka je málo !!! (Y) (clamp) (Y) Takže moc děkuji za nový recept a přeji kouzelné Vánoce! (banky)
pitoluci 11. 2. 2009, 21:15
SUPROVÉ VÝBORNÉ!!!! (clamp) (clamp) DĚLALA JSEM TO SE SUNAREM A BYLO TO SUPER!!! (Y) (Y) (Y)
klaki 12. 2. 2009, 16:20
@pitoluci Tak paráda |:o) , aspoň je vyzkoušená i nová metoda (Y) :-D (H) ;-)
klaki 22. 1. 2009, 21:54
Dobrý den, hmota je se Salkem, takže lepí natolik aby suroviny spojila a dobře držely pohromedě, ale není to vyloženě lepidlo, tak akorát, se Sunarem nemám vyzkoušené *-) a nevím jakou má chuť - jestli není nějak výrazná a taky asi jinak saje tekutiny, tak dejte míň a pak přidávejte podle potřeby. Snad Vás moje odpověď uspokojí a určo písněte jak jste dopadla (L)
pitoluci (upraveno) 15. 1. 2009, 14:17
Dobrý den chtěla bych se zeptat zda ta hmota nelepí,a jestly se to dobře spojí, díky,budu dělat na narozeniny.... (pl) (pl) a jestly tam můžu místo suš.mléka dát sunar 4. díky
Jarinka2 13. 12. 2008, 14:16
Dobrý den , prosím vás kolik asi toho kokosu ? Ještě jeden dotaz , to sušené mléko se prodává v konzervě ? Krásné vánoce (banky) (andel) (stromecek)
Zrušený účet 13. 12. 2008, 14:22
@Jarinka2 Dobrý den, paní nemá mezi slovy čárky-toho sušeného mléka 100g (banky)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie