Vianočná rybacia polievka
Potřebné ingredience
Koreňová zelenina,asi 2 hlavy z kapra,soľ,korenie,masť,cibuľa,1PL hl.múky,červená paprika(sladká),smotana na šľahanie 33%,citrón
Postup přípravy
Pripravíme si vývar z 2 hláv rýb,zeleniny,soli a celého korenia(nové aj čierne).
Urobíme si zápražku,cibuľu speníme na masti,pridáme hl.múku a červenú papriku a chvíľu restujeme,len krátko,aby nám paprika nezhorkla a na koniec pridáme trocha vody a odstavíme.
Vývar zcedíme, uvarenú zeleninu a hlavy vyberieme,my zeleninu použijeme na šalát.A hlava?Vždy sa niekto nájde,kto ju oberie a zje.
Do vývaru nalejeme smotanu(je lepšia tá 33%,aby sa nám nezrazila,keď dáme nakoniec citrón)a znova dáme variť.
Cez husté sitko zápražku prepasírujeme do vývaru a necháme prejsť varom.
Nakoniec dochutíme soľou a niekoľkými kvapkami citrónu.
Rybaciu polievku podávame s opraženými rohlíkmi.Dobrú chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé