(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Bůčkové škvarky
Potřebné ingredience
bůček
Postup přípravy
Poprvé jsem dělala škvarky dle receptu zde na MMB - a to ze sádla. Byly bezva, ale manželovi tam chybělo maso. Tak jsem pak koupila z bůčku a bylo to super. Kůži jsem oddělala a dala ptáčkům a kost jsem zase nechala na polévku. Bůček jsem nakrájela na kostky a dala do pekárny - program marmeláda 2x. Když jsem je dělala teď naposledy, tak se mi zdálo, že ještě nejsou, tak jsme program zapla i potřetí, ale už jen na chvilku. Bůček byl hodně masitý a tak z toho skoro žádné sádlo nebylo, jen asi 2 dcl. Na fotu jsou vyfocené zchlazené - čerstvé jsme zapomněla vyfotit.
Mám Etu Harmony , dělala jsem na program č. 9 DŽEM
Mám Etu Harmony , dělala jsem na program č. 9 DŽEM
bůček
bůček v pekárně
chladné škvarky druhý den - trošku se mi tentokrát rozpadly, ale to neva :-)
:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
17. 11. 2014, 14:50
z bůčku jsou nejlepší a moc dobréééééé
hanys77
(upraveno)
28. 12. 2008, 12:26
Pěkný den Marcelko, chystám se vyzkoušet tento receptík, ale přemýšlím, jestli bůček, nebo jen sádlo. Manželovi na tom mase ve škvarkách vždycky vadilo, že je děsně tvrdé, je to i v těchto z domácí pekárny?Díky moc za odpověď.
marcelakr
(upraveno)
28. 12. 2008, 21:22
@hanys77
hezký večer Haničko, já jsem měla jen jeden masitý kousek, protože škvarky nejím - tvrdé mi nijak nepřišlo a manžel teď tayk říkal, že se mu to tvrdé nezdálo. Ale možná, co se někomu zdá tvrdé, tak druhému ne. A taky by třeba šlo, nechat ty kousky menší dobu škvařit. . tak si kupte nějaký málo masitý kousek a uvidíte. Jinak já poprvé dělala ze sádla a to manželovi chutnalo méně - chybělo mu tam to maso.
hanys77
(upraveno)
30. 12. 2008, 15:35
@marcelakr
Tak jsme to zkusili, Marcelko, ale asi mi jinak peče pekárna, protože jsem dala 2x marmeládu a musela přidat ještě 30minut pečení aby to bylo zlaté, ale škvarky z toho nejsou spíš pečenej bůček, takový měkký, až gumový masenko. Tak jsem to pomlela a udělala pomazánku. Asi byl ten bůček moc masovej, ale když vidím tu tvou fotečku v postupu, tak bych řekla, že byl stejnej, tak nevím...příště zkusíme jen sádlo a uvidíme, jestli ta naše pekárnička dokáže křupavý škvarečky...
marcelakr
(upraveno)
30. 12. 2008, 22:16
@hanys77
Hani a nechtělo to náhodou ještě přidat pár minut?
hanys77
(upraveno)
31. 12. 2008, 12:51
@marcelakr
Možná asi jo, ale už vypadaly dost tmavý, měla jsem strach, aby se to nespálilo . no ještě prubnem to samotný sádlo a uvidíme, třeba získám nové zkušenosti a podruhý se podaří i bůčkový jo a samé zdraví a pohodičku do nového roku
pipicjukova
(upraveno)
21. 12. 2008, 16:04
geniální
Candik
(upraveno)
12. 12. 2008, 9:22
Dobry den Marcelko zrovinka sem hledala a ptala se jestli muzu delat skvarky v pekarne ejhle vy je v ni take delate a je super ze to nikdre nebude prskat.Jste poklad
marcelakr
(upraveno)
12. 12. 2008, 9:57
@Candik
já to mám z MMB - paní Petra má recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=31415
Candik
(upraveno)
12. 12. 2008, 10:13
@marcelakr
A je to pro vsechny druhy pekaren ne???
marcelakr
(upraveno)
12. 12. 2008, 10:29
@Candik
ano , tedy pro ty, které mají program na džem a nebo marmeládu