Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Drobenkový koláč super rychlý jednoduchý

0.0
Drobenkový koláč  super rychlý jednoduchý

Potřebné ingredience

2.hrnky poloh mouky , půl másla nebo Hery, necelý hrnek cukr krupice, hrnek mléka, 2 vejce, 1 pr.do peč. vanilk. cukr , ale nemusí být. Sezonní ovoce : jahody,třešně,borůvky,švestky . Samozřejmně může být i zavařené.

Postup přípravy

Mouku s máslem a cukrem smícháme a odebereme hrnek. Do zbytku přidáme pr. do peč. vejce a mléko. Vymícháme. Stačí metličkou. Jestli je těsto řidší můžeme přidat mouku,ale jen tolik,aby se těsto dalo přelít na pekáč, vymazaný a vysypaný hr. moukou.Poklademe ovocem a posypeme drobenkou z hrnku, který jsme si odebraly. Ovoce, jako borúvky, rybíz, třešně, můžeme v cedníku prosypat z cukrem, tolik nám nepropadne. Pečeme podle trouby zhr. 20.minut. Já zkouším špejlí. Nakonec posypeme cukrem. Jednoduchý super. Já už ho peču roky a nejvíc nám chutná s borůvkama a švestkama.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hyzule 8. 8. 2008, 13:59
Paní Jano buchta je výtečná.Budu dělat častěji.Jen jsem dala cukr krupice.Přišlo mi to lepší na tu drobenku a do drobenky jsem dala ještě balíček vanil.cukru.Děkuji za recept.Marcela (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (L)
babina 20. 10. 2008, 23:44
@Hyzule Jasně, že cukr krupice, nevím, že jsem si toho nevšimla. Dík za upozornění Marcelko (Y) :-$
ochyda 8. 8. 2007, 9:53
Výborný a rychlovka,super díky za recept (Y) (clamp) (Y) (clamp)
lase 27. 3. 2007, 13:35
Tak jsme ho dneska dělali, ne tedy podle Vašeho receptu, ale z kalendáře, ale postup je stejný a je fakt výborný. Dali jsme rybíz a borůvky a je to |:o) A hlavně, je to rychlovka (Y) Dobrou chuť. (PL)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie