UTOPENCI z rybích karbanátků
Potřebné ingredience
2kg rybího masa - filety, cejn, pangas apod., 2 velké cibule, 4 větší česnekové stroužky, 2 housky namočené v mléku, 6 vajec, koření na ryby, sušená petržel, kmín, pepř, sůl, majoránka, špek, strouhanka, 1Deko uvařené dle návodu, cca 8-9 zavařovacích sklenic, funkční friťák popř. kastrol a olej, další 2 cibule nakrájené na plátky.
Postup přípravy
Do hmoty přidáme celé vejce, koření tak nějak od oka, jen se soli pozor a špek syrový, nakrájený na kostičky.
Pořádně rozmícháme a zahustíme strouhankou - té dávám požehnaně....
Necháme nejlépe přes noc odležet v lednici a na druhý den můžeme dohustit strouhankou.
Děláme malé kuličky, obalujeme ve strouhance a smažíme buď ve friťáku nebo plně ponořené v kastrůlku:-)
Necháme vychladnout na plechu, vložíme do sklenic, proložíme cibulí a zaléváme teplým nálevem z Deka.
Zavíčkujeme a uložíme minimálně na 14dní a více, někde v chladu.
Dají se jíst i po týdnu, ale čím starší, tím lepší.... :-))))
takto promíchané těsto polotuhé konzistence necháme přes noc uležet v lednici
velikost tak akorát do pusy, obaluji ve větší míse promíchám a dávám na plech
vysmažíme je trošku víc, ať se v nálevu nerozpadnou....
vyšlo to na 6skl. 0,7l a jedna větší, myslím, že 3l ....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé