(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Křidélka v pivní omáčce
Potřebné ingredience
6 kuřecích křidélek
sůl
pepř
1 česnek
2 cibule
olej
majoránka
250 ml světlého piva
6 lžic kečupu
1 lžíce octa
Postup přípravy
1. Kuřecí křidélka očistíme, osolíme a okořeníme čerstvě drceným pepřem.Česnek a cibuli oloupeme. Půl česneku utřeme, zbytek i s cibulí nakrájíme nadrobno.
2. Křidélka zprudka opečeme na rozehřátém oleji, dochutíme polovinou utřeného česneku a majoránkou.
3. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a dusíme přibližne 15 minut. Mezitím rozmícháme pivo s kečupem a odtem a směs vlijeme ke křidélkům.
4. Křidékla v omáčce vložíme do trouby a upečeme při 200 stupních do měkka. Když jsou křidélka měkká a omáčka z části vypečená, přidáme zbylý nakrájený česnek a vše už jen prohřejeme.
2. Křidélka zprudka opečeme na rozehřátém oleji, dochutíme polovinou utřeného česneku a majoránkou.
3. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a dusíme přibližne 15 minut. Mezitím rozmícháme pivo s kečupem a odtem a směs vlijeme ke křidélkům.
4. Křidékla v omáčce vložíme do trouby a upečeme při 200 stupních do měkka. Když jsou křidélka měkká a omáčka z části vypečená, přidáme zbylý nakrájený česnek a vše už jen prohřejeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé