(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bílkový dort - co se zbylými bílky
Potřebné ingredience
6 bílků, 180 g cukru, vanilkový cukr nebo citrónová kůra, 60g tekutého másla, 160 g polohrubé mouky.
Postup přípravy
Toto je těsto, které můžete použít na dort, řezy, buchtu v neděli k obědu. Je to hezké třeba na řezy, když se zkombinuje s těstem kakaovým, protože je hodně světlé.
Ušleháme sníh z bílků, zašleháme cukr, vanilkový cukr nebo citrónovou kůru a postupně přikapeme a vešleháme tekuté máslo a polohrubou mouku. Pečeme jako obvykle, na vymazaném a vysypaném plechu.
Já ho používám tehdy, když mi při předvánočním pečení zbydou bílky a vím, že pusinky, kokosky a jiné bílkové dobroty by se doma prostě nesnědly.
Ušleháme sníh z bílků, zašleháme cukr, vanilkový cukr nebo citrónovou kůru a postupně přikapeme a vešleháme tekuté máslo a polohrubou mouku. Pečeme jako obvykle, na vymazaném a vysypaném plechu.
Já ho používám tehdy, když mi při předvánočním pečení zbydou bílky a vím, že pusinky, kokosky a jiné bílkové dobroty by se doma prostě nesnědly.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé