Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Kornouty neboli Štramberské uši

0.0
Kornouty neboli Štramberské uši

Potřebné ingredience

ještě nenaplněné
foto dodám
Recept přímo na Štrabmerské uši:
1 kg hladké mouky 4 hvězdičky badiánu
1 prášek do pečiva 25 hřebíčků
20 dkg medu bal.mleté skořice
bal. Anýzu
kg cukru, citrónová kůra
vejce

Postup přípravy

Na vále zpracovat těsto a nechat až dva dny odpočívat. Tence vyválet, vykrajovat kolečka, plechy hodně podmašťovat. Potom po jednom vytahovat z trouby a rychle je stáčet do kornoutů. Pro pěkný tvar uší je dáváme vhodné skleničky. Z 1 kg je asi 120 uší.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kacur 2. 12. 2011, 21:23
Zeptám se asi blbě, ale ty 4 hvězdičky badiánu, hřebíček se např. v hmoždíři roztlučou? (nebo pomelou?) A celé balení skořice i anýzu (klasické balení) ??? A ještě 1kg cukru se myslí? (cukr moučka?) Ptám se jak začínající kuchařka, ale nechci nic poplést a chtěla bych, aby uši byly skutečně jako ty pravé štramberské :-$ Děkuji moc moc (L) (L) (L)
vevercak78 2. 12. 2011, 20:09
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
aweii 11. 12. 2008, 19:14
Mončo tak ty vypadají senzačně, mohla bych poprosit o vložení receptíku nebo zaslání na evastja@seznam.cz moc děkuji a ještě jeden dotaz kolik jich je asi tak z jedné dávky? Krásný večer (hello)
sima73 11. 12. 2008, 19:06
To je bomba. Mohu poprosit o receptík?? (clamp) simcafuchsova@seznam.cz . Předem děkuji. (hello)
smudlikjanik 10. 12. 2008, 23:04
Tak ja tyhle kornoutky dělávám také,letos ale ne.Znám je pod názvém FOFR KORNOUTKY,nebotˇ při stahování z plechu se ještě horké zatáčejí do tvaru.Opravdu fofr ! Plnívám je dobroučkým máslvým krémem a špičku posypu oříšky.Dobrůtka,sladˇounká.Jana (andel) (stromecek)
Danyla 10. 12. 2008, 21:44
To je nádhera (Y) :-$ |:o) Napište mi prosím receptík na e-mail Daniela.Krasova@seznam.cz. A čím je plníte??? (clamp) Daniela

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie