(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
hóóóóóódně super cukroví......určitě vyberete.......
Potřebné ingredience
vše v popisu
Postup přípravy
Ořechové měsíčky:
500 g hl. mouky, 280 g tuku, 140 g ml. cukru, 4 žloutky, citr. kůra – těsto vyválet, vykrajovat tvary, upéct, slepovat krémem
(uvaříme 1/8 l mléka, 1 van. cukr, trochu skořice, 70 g cukru a 140 g ml. ořechů. Do vychladlého vmícháme 50 g másla).
Máčíme do čokolády nebo rumové polevy.
Žluté dortíčky:
240 g tuku, 80 g ml. cukru, 120 g ml. ořechů, 300 g hl. mouky. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme tvary a upečeme. Slepujeme krémem: utřeme 200 g másla a 100 g ml. cukru, přidáme 1 žloutek a nakonec vmícháme šťávu z 1/2 pomeranče. Polijeme polevou: vyšleháme 2 žloutky a 100 g ml. cukru, ozdobíme a necháme zaschnout.
50 – nugátové tyčky, svatební podkovičky, medové kokosky, popelčin oříšek kakaový, rohlíčky s mandlovým krémem,
sněhové koule s kokosem, medové rohlíčky, košíčky s kvítečky
Medové kokosky:
150 g medu, 150 g krystalového cukru a 4 bílky šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí.. Přisypeme 100 g kokosu a 50 g hrubé mouky nebo strouhanky.
Ze studené masy děláme na plech vyložený pečícím papírem pusinky a v mírně teplé troubě upečeme. Já jsem pusinky slepila máslovým krémem s lineckým kolečkem.
Popelčin oříšek kakaový:
Těsto do formiček jako „čokoládové rohlíčky“, upéct, plnit máslovým krémem, dovnitř schovat lískový ořech,
vrch posypat zeleným kokosem, spodek namočit do čokolády a vložit do papírového košíčku.
Rohlíčky s mandlovým krémem:
150 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 110 g másla, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, citronová kůra. Vypracujeme těsto, vyválíme
a formičkou vykrajujeme rohlíčky, které upečeme. Slepujeme mandlovým krémem. Smícháme 150 g másla, 100 g jemně nastrouhané čokolády,
100 g jemně mletých mandlí a 2 lžíce rumu. Špičky slepovaných rohlíčků namáčíme do čokolády a obalujeme v sekaných oříšcích.
Medové rohlíčky:
380 g hladké mouky, 150 g másla, 150 g medu, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, šťáva z 1/2 citronu, 1/4 lžičky jedlé sody – vypracujeme těsto,
které necháme v chladu odležet. Přes nástavec na masovém strojku tvarujeme rohlíčky, po upečení slepujeme marmeládou a zdobíme čokoládovou polevou.
Sněhové koule s kokosem:
140 g hladké mouky, 60 g močkového cukru, 50 g másla, 1 vejce, 30 g Solamylu, 2 lžíce kokosu, 1/2 lžičky skořice, 1 lžička prášku do pečiva.
Vypracujeme těsto, tvarujeme kuličky, které upečeme, obalujeme v jakékoli polevě a obalujeme v kokosu.
Linecké těsto:
420 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 230 g másla (Hera), 2 žloutky, citronová kůra a šťáva z 1/2 citronu.
Vypracujeme těsto, necháme přes noc v chladničce. Další den vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které po upečení slepujeme.
Myslivecké kroužky:
350 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 280 g másla, 2 žloutky, 140 g strouhaných ořechů, 80 g kokosu, špetka soli. Z vypracovaného těsta
na masovém mlýnku s nástavcem děláme malé kroužky. Upečené počárkujeme bílou, pak čokoládovou a nakonec růžovou polevou.
Plněné ořechy:
200 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 160 g tuku, 110 g mletých ořechů, trocha skořice. Vypracované těsto
necháme odpočinout v chladničce. Malé kousky těsta vtlačujeme do ořechových formiček, upečené spojujeme krémem
(máslovým, oříškovým apod.) nebo jen pocukrujeme.
Kakaová zrna s rumovou příchutí:
9 lžic mletého cukru, 9 lžic rozpuštěného másla, 9 lžic Solamylu, 30 g kakaa, 2 lžíce mleté kávy, 1 bílek, rum podle chuti.
Vypracujeme těsto, tvarujeme kuličky, které uprostřed rozdělíme rýhou na tvar kávového zrna. Polijeme čokoládou.
Kokosové kuličky:
4 lžíce ml. cukru, 3 lžíce másla, 4 lžíce mletého kokosu, 2 lžíce kakaa, 1 bílek. Všechny suroviny dobře zpracujeme
na tuhou hmotu. Tvarujeme malé kuličky a obalujeme v mletém kokosu.
Kokosové laskonky:
250 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 250 g nastrouhaného ztuženého tuku, 150 g mletého kokosu. Vypracujeme těsto
a necháme v chladu 30 minut odpočinout. Vyválíme a oválnou formičkou vykrajujeme oválky. Pečeme v mírně vyhřáté troubě tak,
aby zůstaly světlé. Vychladlé spojujeme ořechovým krémem a stříkáme čokoládovou polevou. Utřeme 250 g másla se 3 lžícemi
moučkového cukru, 2 vanilkovými cukry. Do utřené směsi přidáme 150 g mletých ořechů spařených 5 lžícemi horkého mléka.
Mocca oválky:
210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 140 g másla, 50 g mletých oříšků, 1 lžíce jemně mleté kávy. Vypracujeme těsto,
necháme v chladu odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme oválky. Na vymazaném plechu upečeme. Vychladlá slepujeme
kávovým krémem. Utřeme 60 g změklého másla s 80 g moučkového cukru, 1 žloutkem a trochou studené silné kávy.
Polijeme bílou čokoládovou polevou, poprášíme mletou kávou.
Slepované rohlíčky:
420 g hladké mouky, 280 g moučkového cukru, 280 g tuku, 140 g mletých ořechů, 1 vejce, 1 lžíce kakaa, citronová kůra. Vypracujeme těsto,
kousky těsta vtlačujeme do vymazaných a vysypaných rohlíčkových formiček.Upečeme do růžova,vychladlé slepujeme máslovým krémem, konce máčíme v čokoládě.
Čokoládové rohlíčky s krémem:
210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 140 g másla, 1 žloutek, 40 g mletých ořechů, 20 g kakaa, špetka mleté skořice a vanilkového cukru, citronová kůra.
Těsto vypracujeme, necháme v chladu odpočinout. Pak vyválíme na tloušťku asi 5 mm a vykrajujeme kulatou formičkou rohlíčky.
Upečeme ve středně vyhřáté troubě, necháme vychladnout. Utřeme 2 vejce s 200 g moučkového cukru, 50 g kakaa, pomalu přikapáváme
250 g rozpuštěného 100% tuku (Iva, Omega, Lukana) a ochutíme rumem. Dobře vyšlehaný krém necháme v chladničce ztuhnout,
pak přes cukrářský sáček ozdobně nastříkáme na upečené rohlíčky, můžeme polít čokoládovou polevou.
Punčový perník:
2 vejce, 200 g ml. cukru – vyšlehat, přidat 2 dl oleje, 400 g hl. mouky, 30 g kakaa, 100 g rozinek, 1 kypřící prášek do perníku, 3,5 dl mléka,
rozetřít na dva plechy, upéct. Potřít meruňkovou marmeládou. Mezi tyto dva řezy vložíme punčový piškot : upečeme piškot ze 4 vajec, 120 g krystalu
a 120 g hl. mouky. Smícháme 3 dl převařené vody, 1 dl rumu, šťávu z 1/2 citronu, 1 dl citron. sirupu a 1 dl malin. sirupu. V punči namáčíme piškot
a rozložíme jej na perník. Přiklopíme druhým perníkem, vrch potřeme marmeládou a polijeme čokolád
Jahodový řez:
6 žloutků, 6 lžic cukru – utřít, přidat 4 lžíce hr. mouky, 2 lžíce kakaa, špetka prášku do pečiva, sníh z bílků. Upéct, na to rozetřít krém:
200 g másla a 4 lžíce ml. cukru utřít, přidat studený pudink (slijeme šťávu z 1 plechovky jahod, vmícháme 1 sáček jahod. prášku a uvaříme)
a rozmačkané jahody. Posypeme strouhanou čokoládou
Vídeňský zákusek:
4 vejce, 250 g cukru, 1 van. cukr – šlehat, přidat 1/3 l oleje, 1/3 l mléka, 300 g pol. mouky a ½ prášku do pečiva. Upéct. Krém: 80 g Gustinu,
1 l pomer. džusu, 6 pol. lžic cukru – uvařit, teplé nalít na moučník, nechat ztuhnout, rozetřít máslový krém, poklást piškoty namočenými
v džusu s rumem a pocákat čokoládou.
3 Bit:
1 vejce, 100 g ml. cukru, 1 dl oleje, 1/4 l mléka, 2 lžičky kakaa, 1 prášek do pečiva, 300 g hl. mouky. Vymícháme těsto, vylijeme na vym a vys plech a upečeme. Potřeme pudinkovou náplní ( uvaříme pudink ze 2 van. prášků, 1/2 l mléka a 2 van. cukrů, necháme vychladnout a zamícháme do utřeného másla - 150 g a 100 g ml. cukru), poklademe sušenkami Be-Be, na ně natřeme karamelový krém (Salko uvaříme v plechovce den předem. Vyšleháme 1 máslo a vmícháme Salko) a pocákáme čokoládou. Krájíme druhý den, až sušenky změknou.
Pudinkové tyčinky jahodové:
Stejný recept jako u č. 29, jen místo vanilkového pudinku dáme jahodový a místo rybízové marmelády dáme jahodovou.
Nugátové kroužky:
250 g hl. mouky, 75 g ml. cukru, 1 van. cukr, 1 vejce, 120 g tuku – vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme všechny kolečka se středem, upečeme. Kolečko obtáhneme Nugetou, na to položíme druhé kolečko, které také obtáhneme Nugetou, vložíme do sekaných lískáčů (nalepí se na Nugetu) a máčíme do čokolády.
70.
MÁSLOVÝ OVÁLEK:
300 g hladké mouky, 100 g mletého cukru, 200 g tuku, 1 žloutek. Vypracujeme těsto, vykrajujeme oválky nebo jiné tvary a upečeme. Slepujeme krémem. Uvaříme pudink z 2,5 dl mléka, 1 kakaového pudinku, 4 lžic krupicového cukru a 2 lžic horké kávy. Vyšleháme 250 g másla a vmícháme vychladlý pudink. Máčíme v čokoládě, posypeme kokosem.
KULIČKY RAFAELO:
200 g mletého cukru, 200 g sušeného mléka, 250 g 100% tuku Omega, 200 g kokosu, 100 g mletých ovesných vloček, 1 vanilkový cukr, 1 dl teplé vody. V rozpuštěném vychladlém tuku rozmícháme cukry a mleté vločky. Přilijeme vodu, vmícháme sušené mléko, kokos a dobře zpracujeme. Necháme v chladu ztuhnout. Tvarujeme kuličky, do každé vtlačíme opražený, oloupaný lískový oříšek, obalíme v kokosu a uložíme do papírového košíčku.
ČOKOLÁDOVÉ KOŠÍČKY:
4 čokolády „Ledové kaštany“, 250 g 100% tuku Omega, 1 lžička kakaa. Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme čokoládu, kakao a vymícháme hladkou směs (nesmí vařit). Do papírových košíčků nalijeme trochu čokolády, necháme ztuhnout a dáme trochu ořechové nádivky. Svaříme 1/2 dl mléka a 1/2 dl rumu, přidáme 180 g mletého cukru, 200 g mletých ořechů nebo kokosu a necháme vychladnout. Naplněný košíček zalijeme čokoládou a ozdobíme lískovým oříškem.
VÁNOČNÍ NEPEČENÝ JEŽEK:
200 g posekaných piškotů, 100 g ml. cukru, 250 g rozpuštěného a vychladlého 100 % tuku Omega, 2 vejce, 40 g kakaa, 100 g nakrájeného kandovaného ovoce, 50 g nasekaných ořechů, hrst mletých ořechů, trocha rozinek, 1 dl rumu, 1 vanilkový cukr. Vše smícháme a necháme v chladu ztuhnout. Tvarujeme válečky, obalíme je v kokosu, zabalíme do alobalu a uložíme v chladnu. Krájíme dle potřeby asi na 1 cm široké plátky.
KOKOSOVÁ KOLEČKA:
200 g hladké mouky, 150 g mletého cukru, 200 g tuku, 1 vejce, 200 g kokosu, citr. kůra. Vypracujeme těsto, necháme chvíli odležet. Vyválíme, vykrajujeme kolečka, upečeme, slepujeme pikantní marmeládou a zdobíme čokoládou.
KŘUPAVÉ PLACIČKY:
225 g hladké mouky, 100 g mletého cukru, 125 g másla, 1 žloutek, 1 vanil. cukr, špetka soli. Vypracujeme těsto, necháme odpočinout, vyválíme, vykrajujeme kolečka, dáme předpéct. Na předpečená kolečka dáme pomocí dvou lžiček kopeček nádivky. Zahřejeme 15 g másla, 175 g mletého cukru, 175 g šlehačky, 75 g nakrájených sušených meruněk, 250 g nesolených pomletých arašídů a chvilku povaříme. Kolečka s kopečkem nádivky necháme v mírně teplé troubě (150 °C) ještě asi 15 minut dopéct. Postříkáme čokoládou.
VOŇAVÉ CUKROVÍ:
140 g hladké mouky, 140 g mletého cukru, 100 g másla, 1 vejce, 140 g ml. ořechů. Vypracujeme těsto a rozdělíme na dva díly. Do jednoho zapracujeme strouhanou citronovou kůru a do druhého 50 g nastrouhané čokolády, trochu mleté skořice a tlučeného hřebíčku. Vyválíme, vykrajujeme stejné tvary a upečeme. Tmavé i světlé cukroví slepujeme marmeládou, povrch potřeme citronovou polevou a ozdobíme. Je-li těsto řídké, přidáme ještě mouku.
HŘÍBEČKY:
210 g hladké mouky, 70 g mletého cukru, 140 g másla, 1 vejce. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme oválky a upečeme. Upečené slepujeme čokoládovým krémem, vrch potřeme bílou polevou a do zasychající polevy naaranžujeme tvar hříbečku. Položíme půlku mandle jako nožičku, hlavičku uděláme z čokolády a pod nožičku nasypeme trošku zeleného kokosu.
SLZIČKY S KÁVOVOU NÁPLNÍ:
250 g hladké mouky, 80 g mletého cukru, 130 g Hery, 2 žloutky, 100 g mletých lískáčů, 1 lžička mleté kávy, 1 lžíce mléka, 1/2 prášku do pečiva. Vypracujeme těsto, necháme odpočinout, vyválíme, vykrajujeme slzičky a upečeme. Slepujeme ořechovo-kávovým krémem a potřeme kávovou polevou. 200 g bílé čokolády, 50 g 100 % tuku, 1 lžička instantní kávy. Ozdobíme lískovými oříšky.
500 g hl. mouky, 280 g tuku, 140 g ml. cukru, 4 žloutky, citr. kůra – těsto vyválet, vykrajovat tvary, upéct, slepovat krémem
(uvaříme 1/8 l mléka, 1 van. cukr, trochu skořice, 70 g cukru a 140 g ml. ořechů. Do vychladlého vmícháme 50 g másla).
Máčíme do čokolády nebo rumové polevy.
Žluté dortíčky:
240 g tuku, 80 g ml. cukru, 120 g ml. ořechů, 300 g hl. mouky. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme tvary a upečeme. Slepujeme krémem: utřeme 200 g másla a 100 g ml. cukru, přidáme 1 žloutek a nakonec vmícháme šťávu z 1/2 pomeranče. Polijeme polevou: vyšleháme 2 žloutky a 100 g ml. cukru, ozdobíme a necháme zaschnout.
50 – nugátové tyčky, svatební podkovičky, medové kokosky, popelčin oříšek kakaový, rohlíčky s mandlovým krémem,
sněhové koule s kokosem, medové rohlíčky, košíčky s kvítečky
Medové kokosky:
150 g medu, 150 g krystalového cukru a 4 bílky šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí.. Přisypeme 100 g kokosu a 50 g hrubé mouky nebo strouhanky.
Ze studené masy děláme na plech vyložený pečícím papírem pusinky a v mírně teplé troubě upečeme. Já jsem pusinky slepila máslovým krémem s lineckým kolečkem.
Popelčin oříšek kakaový:
Těsto do formiček jako „čokoládové rohlíčky“, upéct, plnit máslovým krémem, dovnitř schovat lískový ořech,
vrch posypat zeleným kokosem, spodek namočit do čokolády a vložit do papírového košíčku.
Rohlíčky s mandlovým krémem:
150 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 110 g másla, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, citronová kůra. Vypracujeme těsto, vyválíme
a formičkou vykrajujeme rohlíčky, které upečeme. Slepujeme mandlovým krémem. Smícháme 150 g másla, 100 g jemně nastrouhané čokolády,
100 g jemně mletých mandlí a 2 lžíce rumu. Špičky slepovaných rohlíčků namáčíme do čokolády a obalujeme v sekaných oříšcích.
Medové rohlíčky:
380 g hladké mouky, 150 g másla, 150 g medu, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, šťáva z 1/2 citronu, 1/4 lžičky jedlé sody – vypracujeme těsto,
které necháme v chladu odležet. Přes nástavec na masovém strojku tvarujeme rohlíčky, po upečení slepujeme marmeládou a zdobíme čokoládovou polevou.
Sněhové koule s kokosem:
140 g hladké mouky, 60 g močkového cukru, 50 g másla, 1 vejce, 30 g Solamylu, 2 lžíce kokosu, 1/2 lžičky skořice, 1 lžička prášku do pečiva.
Vypracujeme těsto, tvarujeme kuličky, které upečeme, obalujeme v jakékoli polevě a obalujeme v kokosu.
Linecké těsto:
420 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 230 g másla (Hera), 2 žloutky, citronová kůra a šťáva z 1/2 citronu.
Vypracujeme těsto, necháme přes noc v chladničce. Další den vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které po upečení slepujeme.
Myslivecké kroužky:
350 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 280 g másla, 2 žloutky, 140 g strouhaných ořechů, 80 g kokosu, špetka soli. Z vypracovaného těsta
na masovém mlýnku s nástavcem děláme malé kroužky. Upečené počárkujeme bílou, pak čokoládovou a nakonec růžovou polevou.
Plněné ořechy:
200 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 160 g tuku, 110 g mletých ořechů, trocha skořice. Vypracované těsto
necháme odpočinout v chladničce. Malé kousky těsta vtlačujeme do ořechových formiček, upečené spojujeme krémem
(máslovým, oříškovým apod.) nebo jen pocukrujeme.
Kakaová zrna s rumovou příchutí:
9 lžic mletého cukru, 9 lžic rozpuštěného másla, 9 lžic Solamylu, 30 g kakaa, 2 lžíce mleté kávy, 1 bílek, rum podle chuti.
Vypracujeme těsto, tvarujeme kuličky, které uprostřed rozdělíme rýhou na tvar kávového zrna. Polijeme čokoládou.
Kokosové kuličky:
4 lžíce ml. cukru, 3 lžíce másla, 4 lžíce mletého kokosu, 2 lžíce kakaa, 1 bílek. Všechny suroviny dobře zpracujeme
na tuhou hmotu. Tvarujeme malé kuličky a obalujeme v mletém kokosu.
Kokosové laskonky:
250 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 250 g nastrouhaného ztuženého tuku, 150 g mletého kokosu. Vypracujeme těsto
a necháme v chladu 30 minut odpočinout. Vyválíme a oválnou formičkou vykrajujeme oválky. Pečeme v mírně vyhřáté troubě tak,
aby zůstaly světlé. Vychladlé spojujeme ořechovým krémem a stříkáme čokoládovou polevou. Utřeme 250 g másla se 3 lžícemi
moučkového cukru, 2 vanilkovými cukry. Do utřené směsi přidáme 150 g mletých ořechů spařených 5 lžícemi horkého mléka.
Mocca oválky:
210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 140 g másla, 50 g mletých oříšků, 1 lžíce jemně mleté kávy. Vypracujeme těsto,
necháme v chladu odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme oválky. Na vymazaném plechu upečeme. Vychladlá slepujeme
kávovým krémem. Utřeme 60 g změklého másla s 80 g moučkového cukru, 1 žloutkem a trochou studené silné kávy.
Polijeme bílou čokoládovou polevou, poprášíme mletou kávou.
Slepované rohlíčky:
420 g hladké mouky, 280 g moučkového cukru, 280 g tuku, 140 g mletých ořechů, 1 vejce, 1 lžíce kakaa, citronová kůra. Vypracujeme těsto,
kousky těsta vtlačujeme do vymazaných a vysypaných rohlíčkových formiček.Upečeme do růžova,vychladlé slepujeme máslovým krémem, konce máčíme v čokoládě.
Čokoládové rohlíčky s krémem:
210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 140 g másla, 1 žloutek, 40 g mletých ořechů, 20 g kakaa, špetka mleté skořice a vanilkového cukru, citronová kůra.
Těsto vypracujeme, necháme v chladu odpočinout. Pak vyválíme na tloušťku asi 5 mm a vykrajujeme kulatou formičkou rohlíčky.
Upečeme ve středně vyhřáté troubě, necháme vychladnout. Utřeme 2 vejce s 200 g moučkového cukru, 50 g kakaa, pomalu přikapáváme
250 g rozpuštěného 100% tuku (Iva, Omega, Lukana) a ochutíme rumem. Dobře vyšlehaný krém necháme v chladničce ztuhnout,
pak přes cukrářský sáček ozdobně nastříkáme na upečené rohlíčky, můžeme polít čokoládovou polevou.
Punčový perník:
2 vejce, 200 g ml. cukru – vyšlehat, přidat 2 dl oleje, 400 g hl. mouky, 30 g kakaa, 100 g rozinek, 1 kypřící prášek do perníku, 3,5 dl mléka,
rozetřít na dva plechy, upéct. Potřít meruňkovou marmeládou. Mezi tyto dva řezy vložíme punčový piškot : upečeme piškot ze 4 vajec, 120 g krystalu
a 120 g hl. mouky. Smícháme 3 dl převařené vody, 1 dl rumu, šťávu z 1/2 citronu, 1 dl citron. sirupu a 1 dl malin. sirupu. V punči namáčíme piškot
a rozložíme jej na perník. Přiklopíme druhým perníkem, vrch potřeme marmeládou a polijeme čokolád
Jahodový řez:
6 žloutků, 6 lžic cukru – utřít, přidat 4 lžíce hr. mouky, 2 lžíce kakaa, špetka prášku do pečiva, sníh z bílků. Upéct, na to rozetřít krém:
200 g másla a 4 lžíce ml. cukru utřít, přidat studený pudink (slijeme šťávu z 1 plechovky jahod, vmícháme 1 sáček jahod. prášku a uvaříme)
a rozmačkané jahody. Posypeme strouhanou čokoládou
Vídeňský zákusek:
4 vejce, 250 g cukru, 1 van. cukr – šlehat, přidat 1/3 l oleje, 1/3 l mléka, 300 g pol. mouky a ½ prášku do pečiva. Upéct. Krém: 80 g Gustinu,
1 l pomer. džusu, 6 pol. lžic cukru – uvařit, teplé nalít na moučník, nechat ztuhnout, rozetřít máslový krém, poklást piškoty namočenými
v džusu s rumem a pocákat čokoládou.
3 Bit:
1 vejce, 100 g ml. cukru, 1 dl oleje, 1/4 l mléka, 2 lžičky kakaa, 1 prášek do pečiva, 300 g hl. mouky. Vymícháme těsto, vylijeme na vym a vys plech a upečeme. Potřeme pudinkovou náplní ( uvaříme pudink ze 2 van. prášků, 1/2 l mléka a 2 van. cukrů, necháme vychladnout a zamícháme do utřeného másla - 150 g a 100 g ml. cukru), poklademe sušenkami Be-Be, na ně natřeme karamelový krém (Salko uvaříme v plechovce den předem. Vyšleháme 1 máslo a vmícháme Salko) a pocákáme čokoládou. Krájíme druhý den, až sušenky změknou.
Pudinkové tyčinky jahodové:
Stejný recept jako u č. 29, jen místo vanilkového pudinku dáme jahodový a místo rybízové marmelády dáme jahodovou.
Nugátové kroužky:
250 g hl. mouky, 75 g ml. cukru, 1 van. cukr, 1 vejce, 120 g tuku – vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme všechny kolečka se středem, upečeme. Kolečko obtáhneme Nugetou, na to položíme druhé kolečko, které také obtáhneme Nugetou, vložíme do sekaných lískáčů (nalepí se na Nugetu) a máčíme do čokolády.
70.
MÁSLOVÝ OVÁLEK:
300 g hladké mouky, 100 g mletého cukru, 200 g tuku, 1 žloutek. Vypracujeme těsto, vykrajujeme oválky nebo jiné tvary a upečeme. Slepujeme krémem. Uvaříme pudink z 2,5 dl mléka, 1 kakaového pudinku, 4 lžic krupicového cukru a 2 lžic horké kávy. Vyšleháme 250 g másla a vmícháme vychladlý pudink. Máčíme v čokoládě, posypeme kokosem.
KULIČKY RAFAELO:
200 g mletého cukru, 200 g sušeného mléka, 250 g 100% tuku Omega, 200 g kokosu, 100 g mletých ovesných vloček, 1 vanilkový cukr, 1 dl teplé vody. V rozpuštěném vychladlém tuku rozmícháme cukry a mleté vločky. Přilijeme vodu, vmícháme sušené mléko, kokos a dobře zpracujeme. Necháme v chladu ztuhnout. Tvarujeme kuličky, do každé vtlačíme opražený, oloupaný lískový oříšek, obalíme v kokosu a uložíme do papírového košíčku.
ČOKOLÁDOVÉ KOŠÍČKY:
4 čokolády „Ledové kaštany“, 250 g 100% tuku Omega, 1 lžička kakaa. Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme čokoládu, kakao a vymícháme hladkou směs (nesmí vařit). Do papírových košíčků nalijeme trochu čokolády, necháme ztuhnout a dáme trochu ořechové nádivky. Svaříme 1/2 dl mléka a 1/2 dl rumu, přidáme 180 g mletého cukru, 200 g mletých ořechů nebo kokosu a necháme vychladnout. Naplněný košíček zalijeme čokoládou a ozdobíme lískovým oříškem.
VÁNOČNÍ NEPEČENÝ JEŽEK:
200 g posekaných piškotů, 100 g ml. cukru, 250 g rozpuštěného a vychladlého 100 % tuku Omega, 2 vejce, 40 g kakaa, 100 g nakrájeného kandovaného ovoce, 50 g nasekaných ořechů, hrst mletých ořechů, trocha rozinek, 1 dl rumu, 1 vanilkový cukr. Vše smícháme a necháme v chladu ztuhnout. Tvarujeme válečky, obalíme je v kokosu, zabalíme do alobalu a uložíme v chladnu. Krájíme dle potřeby asi na 1 cm široké plátky.
KOKOSOVÁ KOLEČKA:
200 g hladké mouky, 150 g mletého cukru, 200 g tuku, 1 vejce, 200 g kokosu, citr. kůra. Vypracujeme těsto, necháme chvíli odležet. Vyválíme, vykrajujeme kolečka, upečeme, slepujeme pikantní marmeládou a zdobíme čokoládou.
KŘUPAVÉ PLACIČKY:
225 g hladké mouky, 100 g mletého cukru, 125 g másla, 1 žloutek, 1 vanil. cukr, špetka soli. Vypracujeme těsto, necháme odpočinout, vyválíme, vykrajujeme kolečka, dáme předpéct. Na předpečená kolečka dáme pomocí dvou lžiček kopeček nádivky. Zahřejeme 15 g másla, 175 g mletého cukru, 175 g šlehačky, 75 g nakrájených sušených meruněk, 250 g nesolených pomletých arašídů a chvilku povaříme. Kolečka s kopečkem nádivky necháme v mírně teplé troubě (150 °C) ještě asi 15 minut dopéct. Postříkáme čokoládou.
VOŇAVÉ CUKROVÍ:
140 g hladké mouky, 140 g mletého cukru, 100 g másla, 1 vejce, 140 g ml. ořechů. Vypracujeme těsto a rozdělíme na dva díly. Do jednoho zapracujeme strouhanou citronovou kůru a do druhého 50 g nastrouhané čokolády, trochu mleté skořice a tlučeného hřebíčku. Vyválíme, vykrajujeme stejné tvary a upečeme. Tmavé i světlé cukroví slepujeme marmeládou, povrch potřeme citronovou polevou a ozdobíme. Je-li těsto řídké, přidáme ještě mouku.
HŘÍBEČKY:
210 g hladké mouky, 70 g mletého cukru, 140 g másla, 1 vejce. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme oválky a upečeme. Upečené slepujeme čokoládovým krémem, vrch potřeme bílou polevou a do zasychající polevy naaranžujeme tvar hříbečku. Položíme půlku mandle jako nožičku, hlavičku uděláme z čokolády a pod nožičku nasypeme trošku zeleného kokosu.
SLZIČKY S KÁVOVOU NÁPLNÍ:
250 g hladké mouky, 80 g mletého cukru, 130 g Hery, 2 žloutky, 100 g mletých lískáčů, 1 lžička mleté kávy, 1 lžíce mléka, 1/2 prášku do pečiva. Vypracujeme těsto, necháme odpočinout, vyválíme, vykrajujeme slzičky a upečeme. Slepujeme ořechovo-kávovým krémem a potřeme kávovou polevou. 200 g bílé čokolády, 50 g 100 % tuku, 1 lžička instantní kávy. Ozdobíme lískovými oříšky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
snecka
(upraveno)
10. 12. 2008, 20:33
ja bych taky chtela nejake foto, vlastne cukroví vybíram hlavne ocima
Ketty
(upraveno)
10. 12. 2008, 19:29
JO ZNÍ TO DOBŘE JEN BY TO CHTĚLO FOTO
žabada
(upraveno)
10. 12. 2008, 18:07
Hned si to vytisknu, abych se lépěji orientovala díky