(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Moka kolečka
Potřebné ingredience
Těsto:
500 g hladké mouky
170 g moučkového cukru
300 g másla
1 lžíce mleté kávy, 1 žloutek, 1 vajíčko, 1/2 prášku do pečiva
Těsto nechat tak hodinku odpočinou v ledničce.
Postup přípravy
nádivka:
150 g másla
150 g moučkového cukru
1/8 l černé kávy,
1 lžíce hrubé mouky
V kávě rozmícháme mouku a uvaříme z ní hustou kaši, po vychladnutí utřeme s máslem a cukrem.
Kolečka slepujeme krémem, já dávám navrch čokoládu a mandle.
Na vánoce dělám poloviční dávku - je jich celkem dost .o))
Pozor na kvalitu hladké mouky - chce to opravdu hladkou dvounulku :o))
Tak dobrou chuť.
Jitka
150 g másla
150 g moučkového cukru
1/8 l černé kávy,
1 lžíce hrubé mouky
V kávě rozmícháme mouku a uvaříme z ní hustou kaši, po vychladnutí utřeme s máslem a cukrem.
Kolečka slepujeme krémem, já dávám navrch čokoládu a mandle.
Na vánoce dělám poloviční dávku - je jich celkem dost .o))
Pozor na kvalitu hladké mouky - chce to opravdu hladkou dvounulku :o))
Tak dobrou chuť.
Jitka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Atuna
(upraveno)
26. 10. 2016, 14:16
sanassa
(upraveno)
7. 9. 2011, 11:27
Dobrý den Jitko, raději se zeptám-1/8l černé kávy je cca kolik kávy???
sanassa
(upraveno)
7. 9. 2011, 11:32
@sanassa
ještě prosím jak dlouho dělat před Vánoci, aby byly rozleželé a skladovat normálně na balkoně nebo na chladnějších místech???
dyday
(upraveno)
13. 12. 2009, 13:44
No vidíte Jitko, jak se mi to hodí i letos.... hledám různé obměny receptů... něco jako kuře 100x jinak ) tak třeba Moka kolečka nebo vanilkové rohlíčky 100x jinak
MOURAD
(upraveno)
10. 1. 2009, 2:12
JITUŠKO,MOKA KOLEČKA BYLY VÝBORNÝ,SNĚZENÉ JAKO PRVNÍ,TZN.PŘÍŠTÍ ROK NE Z 1/2DÁVKY,ALE ROVNOU Z DVOJITÉ!! DĚKUJEME!!!
Eva.Top
(upraveno)
20. 12. 2008, 15:12
asi jeden hloupý dotaz ,ale zeptám se : V kávě rozmícháme mouku a uvaříme z ní hustou kaši, po vychladnutí vmícháme máso a cukr ---- vmícháme znamená že můžu i šlehačem ?
jvaisova
(upraveno)
27. 1. 2009, 16:45
@Eva.Top
.. šlehačem je to úplně nejlepší :o))
jana1905
(upraveno)
12. 12. 2008, 18:49
Jitko mám dotaz, možná primitivní ale nejsem si jistá. Dáváš do těsta mletou kávu již vařenou nebo přímo ze sklenice zrnkovou? Díky Jana
jvaisova
(upraveno)
27. 1. 2009, 16:46
@jana1905
mletou zrnkovou kávu ze sklenice nebo ze sáčku - tak jak se koupí :o))
Eva.Top
(upraveno)
12. 12. 2008, 10:03
Dobrý den ,prosím Vás jaký krém děláte ?
Boban1
(upraveno)
12. 12. 2008, 10:07
@Eva.Top
to je popsané jako NÁDIVKA
Eva.Top
(upraveno)
14. 12. 2008, 17:31
@Boban1
aha děkuji