Arašídové sušenky
Potřebné ingredience
* 150 g hladké mouky
* 1/2 lžičky soli
* 1 lžičku prášku do pečiva
* 70 g másla
* 70 g arašídového másla
* 80g krystalového cukru
* 90 g přírodního krupicového cukru
* 1 sáček vanilinového cukru
* 1 vejce
Postup přípravy
2. Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly alespoň pěticentimetrové mezery. Každou kuličku mírně stlačte třeba pomoučeným dnem sklenice, ale opravdu jen trošku – pečením se totiž sama ,rozběhne‘ na placičku.
3. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Sušenky pečte deset až dvanáct minut, dokud nejsou zlatavé. Nenechte se mýlit tím, že jsou na omak ještě měkké. Stačí jim dát pár minut na vychladnutí – nejlépe chvíli na plechu na mřížce a pak ještě na samotné mřížce. Chladnutím se zpevní a budou vláčné a křehké.
Někdy ještě přidávám do těsta na kousky nasekanou čokoládu. Je to fakt senzace, ale hlavně nepečte déle jak 12minut - jinak je budete mít tvrdé. Takto se úplně rozplývají na jazyku.
Tak toto jsou suroviny - kromě vajíčka.
Arašídové máslo + máslo, vyšleháme (já používám arašídové máslo s kouskama)
Směs cukrů (oproti originálu jsem ubrala cukr - je to jinak dost sladké, původně tam bylo 110g cukru krystal a 100g přírodního cukru + 1x vanilkový)
Prosátá mouka s kypřícím práškem a troškou soli
Do vyšlehaných másel přidám celá vejce, vyšleháme s cukry a na závěr vmícháme mouku.
Kdo chce může přidat i nasekanou čokoládu. Dělala jsem z dvojité dávky a stačilo tam 40g čokolády.
Lžičkou vykrajuju kuličky - trošku je uhňácám a dám péct - klasika na 190°C a horký vzduch na 170°C po dobu 10-12 minut. Déle ne jinak budou tvrdé.
A takto vypadají po 10-ti minutách. Jsou fakt skvělé u nás jich musí být vždy hromada
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé