Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Ořechové rohlíčky s krémem a polevou

0.0
Ořechové rohlíčky s krémem a polevou

Potřebné ingredience

Těsto: 14dkg mouč. cukru, 14dkg ml. vl. ořechů, 6dkg polohr. mouky , 1 celé vejce.
Krém: 25dkg másla, 2 lžíce kakaa, 3 vejce, 15dkg cukru
Čokoláda na vaření nebo jiná poleva.

Postup přípravy

Všechny přísady na těsto smícháme /z kraje to vypadá, že se to nemůže spojit/, ale nebojte spojí se to. Chvilku necháme odležet a vyválíme asi na 3 - 4 mm vysoký plát. Vykrajujeme rohlíčky, můžeme je klidně i dělat ručně.
POZOR! protože těsto neobsahuje žádný tuk, musíte si na plech dát pečící papír, nebo plech vymazat a vysypat moukou, jinak je nesundáte.
Pečeme v předehřáté troubě do růžova, já mám horkovzdušku...tak uprostřed trouby asi 5-7 min. na 180°C. Rohlíčky sundávejte z plechu až mírně vychladnou, aby se vám nelámaly.
Krém:
Vejce a cukr šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí, necháme vychladnout. Mezi tím si vyšleháme máslo s kakaem a přidáme vychladlou hmotu. Pořádně vyšleháme.
Krém potom cukrářským pytlíkem dávám na rohlíčky a nechám pořádně ztuhnout v chladnu.
Připravím si polevu, aby nebyla horká a jeden po druhým namáčím a dávám zase na pečící papír, aby se daly líp sundávat. A zase dám co nejrychleji ztuhnout.
A to je hotovo, jsou hned měkké a prostě super. Já jsem dělala dvojitou dávku, jednu s vanilkovým krémem a druhou s tím kakaovým. I polevu můžete použít hořkou nebo mléčnou. Obojí je moc dobré.
KRÁSNÉ VÁNOCE všem.

...napečené rohlíčky

...ještě detailnější fotka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

oskar218 22. 12. 2009, 15:31
(Y) (Y)Paní Andrejko,ta rohlíčky jsou vynikající,dělala jsem krémové cukroví letos poprvé a jsem ráda,že jsem narazila na tyto rohlíčky,děkuji za recept.Jen k nim asi budu muset postavit ochranku,aby vydrželi do (banky) (kolednici).Přeji krásné svátky a (novy rok).Jana V.
lumka 8. 12. 2008, 21:46
(Y)díky moc (clamp)
domenica 8. 12. 2008, 22:35
@lumka delam presne tyto :)) kdyz na ne dam krem, strcim je na chvili do lednicky aby krem hodne ztuhl a pak je namacim do cokolad. polevy.Tta na nich rychle ztuhne a netece po rohliccich dolu :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie